Wpis z mikrobloga

@t3m4: t71 nie miałem przyjemności grać ale wydaje się być sporo lepszy od amxów(12 i 13 75) w 12t podobał mi się magazynek no i spot tylko w krzaczku strasznie mułowaty jest, a luchs na 3 tierze był spoko, chociaż teraz ma magazynek z dobrą penetracją i na niskich tierach można podziałać
@t3m4 59-16 najlepszy scout 6 tieru. Z niższych tierów to jeszcze T2 LT i Pz1c.

@Eau-Rouge: 12t to crap ale potrafi przebić od tyłu E-100, co jest nie lada wyczynem :) A co do linii T57 Heavy to opłaca się w nią iść? Nie czekają mnie jakieś rozczarowania, papierowy pancerz czy coś?
@t3m4: Czafi w 9.0 dostanie mikro-buffa, bo wieża stanie się mniejsza przy zachowaniu bodajże wszystkich parametrów.

A moje dwa ulubione to chiński Stuart i T71.

No i M7. M7 przy załodze powyżej 95% to już robi się skaut z preferencyjnym MM do 7 tieru.
@t3m4: Coś z nim zrobią gdy będą wrzucać nową linię scoutów amerykańskich, a co, cholera wie. Możliwe że będzie jak z 2801, czyli lekko go znerfią i wrzucą na tier VI. Na pewno zabiorą mu topową wieżę, co akurat będzie buffem ;)

Czafi w 9.0 dostanie mikro-buffa, bo wieża stanie się mniejsza przy zachowaniu bodajże wszystkich parametrów.

@elniks: Nie dostanie, #!$%@? tą wieżę bo była zbugowana. Oficjalnie nawet nie miało
@t3m4: Luchs jest świetny i ma często dobre losowania (większość bitew na tierach IV-VI, rzadko wyżej), polecam. Obecnie kończę Leoparda, który jest już troszkę bardziej "ociężały" od poprzednika i często ląduje na VIII/IX. Dodam, że niemieckie scouty są bardzo efektywne w ramowaniu innych lajtów, zwłaszcza francuzów :>
A Chaffeee to i tak badziew w porównaniu do T71. T71 jest szybszy, zwinniejszy, lepiej kąsa, lepiej zarabia (czafim gra się praktycznie po kosztach).

@elniks: Bo to taki relikt przeszłości, ostatnia pozostałość po dedykowanych scoutach tier V. Ale ma jeden duży plus, z racji tego że to tier V, a regularnie walczy z X, bije chore ilości XPa.

W sumie, sprzedałem Chaffee, gdy kupiłem T71, potrzebowałem załogi dobrej do niego, ale