Ale propaganda się zaczyna - nie znam żadnego młodego człowieka który zamiast do normalnej pracy czy na studia woleliby lecieć do jakichś zatęchłych koszarów #wojsko #wojna #polska #rosja #ukraina #obowiazkowecwiczeniawojskowe oczywiście tylko dla chuopow, dla babek do końca dobrowolne
@pieknylowca: a ja widzę i to więcej niż duże. Skąd takie informacje? Mam kilku znajomych nauczycieli w technikum. 6 tysięcy miesięcznie to dla młodziaków więcej niż dużo, plus nadchodzi karta rodziny żołnierza która da kolejne bonusy.
Do tego są ludzie, którzy myślą patriotycznie i wcale nie ma ich mało. Na wykopie ich nie znajdziesz, ale wykop na tym tagu to maksymalnie kilka setek ludzi.
nie znam żadnego młodego człowieka który zamiast do normalnej pracy czy na studia woleliby lecieć do jakichś zatęchłych koszarów
@pieknylowca: A ja znam, zajebiście płacą w wojsku i w dodatku gówno robisz, siedzisz sobie na telefonie jak pozwolą xD Lepsza perspektywa niż zaginać na taśmie u janusza. Jakbym mógł sam bym poszedł do woja
@pieknylowca: Każdy przygłup jakiego znam w którymś momencie otarł się o wojsko lub wot bo bardzo chciałby służyć. Nie tylko kasa, która jest niepropoporcjonalnie duza do innych niskokwalifikowanych zawodow fizycznych typu brukarz, malarz etc. ale też "prestiż" zawodu (XD).
@pieknylowca: W mojej okolicy to jest zatrzesienie takich osob, nawet lepiej, rzucaja prace i ida do wojska. Stala pensja, szybka emerytura, bardzo malo pracy, w polsce powiatowej pojscie do wojska to luksus.
@pieknylowca: to ze ty nie znasz to nei znaczy ze tak nie jest. W moich rejonach widzę bardzo duze zainteresowanie młodych ludzi wojskiem
To samo, zadupie w łódzkim, aktualnie dwóch chłopaczków jeden tak z 2 lata młodszy drugi chyba z 5lat obaj wybyli w tym roku. Kasa dobra, praca lekka, w porównaniu do janusza spokojnie można iść chorować. Żal nie korzystać jak nie masz problemów. Jeden z nich jak był
@Kiciuk: 6k netto, masa benefitów aktualnie i masa jeszcze będzie, a do tego wcześniejsza emerytura. Wojna? Jeżeli serio wybuchnie (w co nie uwierzę) to taki żołnierz będzie wiedział wcześniej niż cywil. Może uciec za granicę i nigdy więcej nie wracać.
Praca jest nieporównywalnie lżejsza od biedronki i pracujesz znacznie mniej. Większość czasu się w zasadzie opierniczasz.
Ale propaganda się zaczyna - nie znam żadnego młodego człowieka który zamiast do normalnej pracy czy na studia woleliby lecieć do jakichś zatęchłych koszarów
No i dałeś się nabrać na najbardziej klasyczny z błędów rozumowania. Błąd fałszywej powszechności.
@pieknylowca: W moich rejonach widzę duże zainteresowanie i z tego co się nasłuchałem to wcale nie są zatęchłe koszary. Teraz w wojsku jest dużo możliwości i dużo można odłożyć na życie, nie dość, że sporo płacą to masz jeszcze dopłaty do mieszkania.
@pieknylowca: Ja znam ludzi, którzy z własnej inicjatywy przeszli szkolenie podstawowe, możesz normalnie dostać urlop w korpo na to. Samo wojsko nie dla mnie, ale nie jest to zły pomysł na karierę, więc nie szkaluję.
@pieknylowca: Wojsko to zawsze jakaś droga. Oczywiście jest ryzyko, że będzie wojna i będzie trzeba w pierwszej kolejności lecieć na front.
Jednak z drugiej strony nie można zaprzeczyć, że wojsko to dobra opcja dla ludzi którzy nie mają sensownego wykształcenia (jakiegoś zawodu lub dobrego dyplomu ze studiów) obok jest jeszcze opcja kierowcy TIR-a (jednak wymaga inwestycji niemałej sumy ok. 10k na prawo jazdy, jednak to się zwraca po kilku miechach,
@D00D00: do czego bijesz, jak bedzie wojna to i tak kazdy idzie na front czy przeszkolony czy nie, tylko ze ten przeszkolony dostanie szpej, aten bez zdechnie bez niczego ;) śmieszą mnie takie kozaki jak ty w internecie
6 tysięcy miesięcznie to dla młodziaków więcej niż dużo, plus nadchodzi karta rodziny żołnierza która da kolejne bonusy.
Do tego są ludzie, którzy myślą patriotycznie i wcale nie ma ich mało. Na wykopie ich nie znajdziesz, ale wykop na tym tagu to maksymalnie kilka setek ludzi.
Skąd wytrzasnąłeś informacje, że dla babek
@pieknylowca: A ja znam, zajebiście płacą w wojsku i w dodatku gówno robisz, siedzisz sobie na telefonie jak pozwolą xD
Lepsza perspektywa niż zaginać na taśmie u janusza.
Jakbym mógł sam bym poszedł do woja
@pieknylowca: W mojej okolicy to jest zatrzesienie takich osob, nawet lepiej, rzucaja prace i ida do wojska. Stala pensja, szybka emerytura, bardzo malo pracy, w polsce powiatowej pojscie do wojska to luksus.
To samo, zadupie w łódzkim, aktualnie dwóch chłopaczków jeden tak z 2 lata młodszy drugi chyba z 5lat obaj wybyli w tym roku.
Kasa dobra, praca lekka, w porównaniu do janusza spokojnie można iść chorować.
Żal nie korzystać jak nie masz problemów.
Jeden z nich jak był
Praca jest nieporównywalnie lżejsza od biedronki i pracujesz znacznie mniej. Większość czasu się w zasadzie opierniczasz.
Jak tak gadałem z młodziakami to są zachwyceni.
No i dałeś się nabrać na najbardziej klasyczny z błędów rozumowania. Błąd fałszywej powszechności.
Jednak z drugiej strony nie można zaprzeczyć, że wojsko to dobra opcja dla ludzi którzy nie mają sensownego wykształcenia (jakiegoś zawodu lub dobrego dyplomu ze studiów) obok jest jeszcze opcja kierowcy TIR-a (jednak wymaga inwestycji niemałej sumy ok. 10k na prawo jazdy, jednak to się zwraca po kilku miechach,