W idealnym świecie to powinno się postawić jakiś pomnik upamiętniający jak wykopki trzepaly kapucyny do wielkiego zwycięstwa naszej kadry 1:2 z Holandią i ustawiały się w kolejce do, że tak powiem, podpasia trenera Probierza.
Oczywiście tak nie będzie i za kilka dni będziecie przedstawiać swoje głębokie analizy i jak zbiorowy trybun ludowy, albo Poncujsz Piłat, dzielić trenerów na wielkich (takie znakomitości jak Sousa, Probierz) i niedołężnych (Brzęczek, Michniewicz).
Oczywiście to nie do wszystkich, ale jest tu duże grono do którego kieruję swoje słowa.
@MackaCthulhu: Przecież ci co tak krzyczeli o wielkim sukcesie to w zdecydowanej większości idioci bez pojęcia o piłce. Ale to też pokazuje jak bardzo nisko piłkarsko jesteśmy, że wystarczyło kilka dokładnych podań, jedna bramka strzelona mocnej drużynie i już wykopki zadowolone ogłosiły wielki sukces kadry.
@dr_papieros: biorąc pod uwagę stan w jakim kadra została zostawiona przez santosa który nie robił kompletnie nic, a wcześniej czesia 711 który organizował jakieś ponadprogramowe premie w zamian za grę, na którą nie dało się patrzeć to widać znaczną poprawę. Wielu wykopków w tym ja jest za tym żeby dać probierzowi czas, a nie odciąć mu głowę w tradycyjnym polowaniu na czarownice po słabym turnieju
@MackaCthulhu: Już tam c--j z wykopkami, większość tzw "porządnych dziennikarzy" na twiterze pisała to samo. Po dzisiejszym w-------u część z nich dalej broni swojego zdania.
Sousa to był lepszy od jagielloniarza i 711 razem wziętych tego typu
Sousa gdyby nie charakter to byłby naprawdę świetnym selekcjonerem
@szach-perski masz absolutną rację, też jestem za tym żeby dać Probierzowi szansę. Bo to na ten moment jedyna dobra opcja. Z polskiego podwórka mógłby go chyba tylko Skorża zastąpić, ale ten akurat jest zbyt poważny żeby bawić się w pzpnowo-discopolowym szambie, a z zagranicy nie będzie chciał
@dr_papieros: Zdecydowanie. Przecież jak przypomnimy sobie, co zostawił Agent 711, a potem pogrzebał siwy bajerant z Portugalii, to trzeba szacunek oddać Probierzowi, że udało mu się tą kadrę jako tako poskładać do kupy w tak krótkim czasie. Widać, że harowali, widać że im zależało i że im się chciało grać, w porównaniu do Kataru to przepaść dzieli te dwie reprezentacje. Trzeba mu dać czas, przynajmniej na kwalifikacje do mundialu, bo
@bary94pl: Dać mu czas i wolną rękę. Nic innego nie pozostało, w tym momencie przychodzi dość mocno widoczna zmiana pokoleniowa. To nie jest czas na zmiany selekcjonerów. On musi składać do kupy to co jest i jakoś sobie radzić z bałaganem który robi jego szefostwo. I tak jak powiedziałem wyżej jego względna charyzma, cięty język mogą w tym mocno pomóc.
Ale to też pokazuje jak bardzo nisko piłkarsko jesteśmy, że wystarczyło kilka dokładnych podań, jedna bramka strzelona mocnej drużynie i już wykopki zadowolone ogłosiły wielki sukces kadry.
@dr_papieros: To jest zasługa 711 i częściowo Buzera
@MackaCthulhu: Patrząc w jakiej grupie eliminacyjnej nie wyszliśmy z grupy to po prostu nie zasłużyliśmy na awans i teraz to nasi piłkarze potwierdzili. Trzy porażki nacwielkom turnieju dadzą może coś do myślenia. Tak dla odmiany to nawet ten ostatni mecz o honor przegramy oby wysoko
idioci bez pojęcia o piłce. Ale to też pokazuje jak bardzo nisko piłkarsko jesteśmy, że wystarczyło kilka dokładnych podań, jedna bramka strzelona mocnej drużynie i już wykopki zadowolone ogłosiły wielki sukces kadry.
@dr_papieros: ale trąci od ciebie smutnopolakiem. Może komuś wystarczy, że nie stali w miejscu, robili akcje i padły bramki dla nas? Nikt chyba nie oczekiwał że w tej grupie zdziałamy coś więcej
@MackaCthulhu: w tym roku to już nawet mi się nie chciało kłócić z tymi tekstami, że "przynajmniej walczyli i zostawili serducho". Po prostu grzecznie czekałem na mecz z Austrią, bo tylko debile mogły nie zauważyć, że Holendrzy powinni nam wrzucić 5-6 bramek xD
@Gluptaki: dostałem nowe określenie. Ostatnio byłem fajnopolakiem xD zresztą widzę że czytasz tylko to co chcesz i odwracasz kota ogonem żeby się przyczepić, to nie chce mi się dyskutować z takimi jak Ty. Miłej soboty życzę. Pozdrawiam
@Flutter_M_Shydale: To jest zasługa wielu wielu lat niszczenia polskiej piłki, burdelu w pzpn, niszczenia młodych talentów, betonu wśród trenerów młodzieży, braku konsekwencji w działaniu. Brzęczek i Michniewicz to tylko trybiki w całej tej upadającej maszynie zwanej polską piłką
Oczywiście tak nie będzie i za kilka dni będziecie przedstawiać swoje głębokie analizy i jak zbiorowy trybun ludowy, albo Poncujsz Piłat, dzielić trenerów na wielkich (takie znakomitości jak Sousa, Probierz) i niedołężnych (Brzęczek, Michniewicz).
Oczywiście to nie do wszystkich, ale jest tu duże grono do którego kieruję swoje słowa.
#mecz #reprezentacja #polska #pilkanozna
źródło: temp_file1360165053916791499
PobierzPo dzisiejszym w-------u część z nich dalej broni swojego zdania.
Sousa gdyby nie charakter to byłby naprawdę świetnym selekcjonerem
@szach-perski masz absolutną rację, też jestem za tym żeby dać Probierzowi szansę. Bo to na ten moment jedyna dobra opcja. Z polskiego podwórka mógłby go chyba tylko Skorża zastąpić, ale ten akurat jest zbyt poważny żeby bawić się w pzpnowo-discopolowym szambie, a z zagranicy nie będzie chciał
Widać, że harowali, widać że im zależało i że im się chciało grać, w porównaniu do Kataru to przepaść dzieli te dwie reprezentacje.
Trzeba mu dać czas, przynajmniej na kwalifikacje do mundialu, bo
Komentarz usunięty przez moderatora
@dr_papieros: To jest zasługa 711 i częściowo Buzera
@dr_papieros: ale trąci od ciebie smutnopolakiem. Może komuś wystarczy, że nie stali w miejscu, robili akcje i padły bramki dla nas? Nikt chyba nie oczekiwał że w tej grupie zdziałamy coś więcej
źródło: quit-having-fun-v0-947si0cdeqlb1
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@dr_papieros: CO TY GADASZ STARY ZOBACZ JAK PROBIERZ SIĘ UBIERA JAK ON MÓWI KLASA PANOWIE!!!
źródło: Screenshot 2024-06-22 at 09-59-26 Profil @Logytaze Wykop.pl
Pobierz@Gluptaki: nie stali w miejscu? Przecież oni z Austrią stali od pierwszej minuty, a bramka i jednocześnie jedyna akcja bramkowa to przypadek xD
Nikt nie oczekiwał, że wyjdziemy z trzeciego miejsca w grupie z Austrią? Co ty w ogóle p--------z? xD