Wpis z mikrobloga

gdy udajesz poważnego dziennikarza ale chlopski rozum jest silniejszy

@open_or_die: stan0wski nawet nie próbuje udawać poważnego dziennikarza xD w kilku wywiadach przyznawał wprost, że prosty chłop z niego.
  • Odpowiedz
@SzalonyOgorek:

Co to za gamoń twitterowy, ten filip? Coś go kojarzę z wykopu po awatarze.

Niech się jeszcze zesra w gacie, że Borek, Szpakowski i ktoś tam jeszcze reklamują p--o, bo "też widział uzależnionych od alkoholu".
  • Odpowiedz
  • 1
@arais_siara ale co się prujesz, jego biznes jego sponsorzy, nie oglądaj i po sprawie, uzależnienie jak każde inne, przesyłam pokój bo nie znam sprawy i jeśli to ma jakieś głębsze znaczenie niż czepianie się o sponsorów to sorki
  • Odpowiedz
@open_or_die: ale filip to tez chlopski rozum. Jesli chce byc merytoryczny, to niech przedstawi jakies statystyki nt. uzaleznienia od hazardu, a nie argument typu " a bo ja znam kogos" xD
  • Odpowiedz
Niech się jeszcze zesra w gacie, że Borek, Szpakowski i ktoś tam jeszcze reklamują p--o, bo "też widział uzależnionych od alkoholu".

@inozytol: no tak, co do zasady, to powinien być zakaz promowania takich rzeczy wizerunkiem kogokolwiek i wliczając w to też te wszystkie reklamy, gdzie "sprzedaje się" to jako nieodłączny element oglądania meczu itp. Niech sobie mają ograniczoną możliwość reklamowania, ale bez wykorzystywania tak szkodliwych społecznie form. Zwłaszcza, że to
  • Odpowiedz
@kr4wy: jedyne czego potrzebuje to merytorycznej dyskusji w przestrzeni publicznej. Poza tym zesrałeś sie, a totalnie nikt tu nie zaprzeczyl istnieniu uzaleznienia od hazardu.
  • Odpowiedz
  • 4
@qwenti właśnie merytorycznie się popisał stanowiski, porównując jeden z najgorszych uzależnień który jest leczony w ośrodkach czyli od hazardu, wyśmiewając go jakby problem nie istniał porównując do uzależnienia od gazety wyborczej...
  • Odpowiedz
@kr4wy: w osrodkach są tez leczone uzalenienia od seksu albo telefonu, to za malo. Jesli chce sie udowodnic, ze jakies uzaleznienie jest na tyle poważne, ze reklamowanie tego jest niemorlane to wypadaloby podac jakies mocniejsze argumenty. Stano odpowiedzial chłopskim rozumem na chlopski rozum
  • Odpowiedz
  • 0
@qwenti kazdy dorosły człowiek zdaje sobie sprawe z problemu uzależnienia od hazardu, gość po prostu widział tych ludzi na własne oczy w jakim są stanie a nie wiedział, że jak nie poda oficjalnych statystyk to stanowiski zmanipuluje ku uciesze Mariuszy, jakby problem nie istniał bo w swoim wpisie gość użył dowodu anegdotycznego, ale każdy chyba ogarnia że takie uzależnienie jest jednym z najgorszym
  • Odpowiedz
@Zenek_: no reklamy prezerwatyw, onlyfansów, telefonów, gier i aplikacji widuje regularnie.
Ale ja nie o tym, ja chcialem tylko zwrocic uwagę, ze twierdzenie "h----d to zło, bo bylem w osrodku i widzialem" to nie jest merytoryczny argument. To jest pieprzenie pijanego wujka przy stole. Jeśli kogoś chcemy przekonać do zaprzestania promowania hazardu to trzeba przedstawić konkretne liczby.
Nie wierzę, ze musze to komuś tłumaczyć. Poziom dyskusji publicznej nigdy sie nie
  • Odpowiedz