Wpis z mikrobloga

O. i to jest pierwsza na wykopie rasowa konfiara, czystej krwi konserwatywnej a nie #falszywyrozowypasek naganiający spermiarzy do głosowania.
Nawet niekoherentne wnioskowanie i przekładanie doświadczeń anegdotycznych na cały świat takie bardzo kobiece.
A już myślałem że takich bab tu nima
#polityka #zwiazki
thorgoth - O. i to jest pierwsza na wykopie rasowa konfiara, czystej krwi konserwatyw...

źródło: 3d69c1f3b09db93d816fd2e46a7e222785a81caf56528be11e4648aa6a0fed3b

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@njdnsjdnjs: jedna rzecz to mechanizm który ona opisała a drugia to wartościowanie własnych wyborów życiowych pozytywnie a wszystkich innych negatywnie.
To drugie jest gówniane. I konfiarskie.
  • Odpowiedz
@drakonia: głównymi powodami dla których kobiety nie chcą mieć dzieci to brak odpowiedniego partnera, kariera, status finansowy i gówniane wspomnienia z domu. Reszta to dorabianie argumentów z d--y. To tak jak faceci mówią że kobiety szukają bolca czarnego, czy innego ciapatego, albo bogatego sponsora - ta sama logika.
  • Odpowiedz
@MisterMinister: Kobiety nie chcą mieć dzieci, bo nie muszą. Dopóki pierwszych skrzypiec nie zacznie grać natura (po prostu czysto ludzka chęć posiadania potomstwa; zdanie sobie sprawy z tego, że biologicznie teraz jest odpowiedni moment), dopóty nie wejdą w to. Jest za dużo pobocznych rzeczy do porobienia, do spróbowania, do przeżycia, że z powodu wygody nie decydują się na - bądź co bądź - obciążenie.
  • Odpowiedz
  • 0
@drakonia: ja ten wpis odbieram jako bóldupienie na bezdzietne lambadziary i obarczanie mężczyzn winą że te bezdzietne baby z wyboru wogóle istnieją.

Stąd już blisko do ordo iuris i twierdzeniach o tym że bezdzietna kobieta to wynaturzone monstrum
  • Odpowiedz
@thorgoth: Myślę, że za bardzo ekstrapolujesz. ;) Niemniej jednak, gdybym miała kogokolwiek obarczać winą za to, że dzietność w Polsce jest obecnie niska, to byłoby to 70 / 30 na zasadzie kobiety / mężczyźni. Z kilkuletniego doświadczenia obserwuję, że kobiety po prostu dużo mogą, mają wybór. Generalnie prowadzą swoje życie tak, jak tylko chcą. A to zmierza tylko i wyłącznie do wygody - do prowadzenia życia wedle własnych zasad. To
  • Odpowiedz
  • 2
Generalnie prowadzą swoje życie tak, jak tylko chcą

@drakonia: dobre to i sprawiedliwe, słuszne i zbawienne.
Chciałbym żyć w świecie w którym każdy to może.

Wyjaśnisz co
  • Odpowiedz
@thorgoth:

Stąd już blisko do ordo iuris i twierdzeniach o tym że bezdzietna kobieta to wynaturzone monstrum

Mamy w końcu równouprawnienie, statystyki potwierdzają, że mężczyźni ogólnie wykonują cięższe, wyniszczające prace, które skutkują krótszą średnią długością życia i pobierania świadczeń.

Jedynym usprawiedliwieniem dla utrzymania krótszego wieku emerytalnego dla kobiet jest już od dawna tylko rodzenie i wychowanie potomstwa - jeśli tego nie robią, to zrównać bezdzietnym wiek emerytalny z chłopami.
  • Odpowiedz
@thorgoth:

Chciałbym żyć w świecie w którym każdy to może.

Prawda? Zwróć uwagę np. na Tindera. My znajdziemy tam dosłownie każdego. Dziewczyna chce fuckboya? Jak najbardziej. Chce związku? Chce długotrwałej relacji? I takich kandydatów tam znajdzie. W przypadku mężczyzn nie jest już tak kolorowo i wszystko zmierza ku temu, że będzie coraz
  • Odpowiedz
  • 0
@Mentis_capta: zgoda. Co więcej, ojcom zaangażowanym w wychowanie też skrócić lub wynagrodzić w inny sposób.

Rozumiem pochodzącą z czasów plemiennych tendencję aby uznawać kobiety za szczególnie chronionych członków społeczności i w rozmaity sposób ułatwiać im życie. Rozumiem ale nie popieram. Od jakiegoś czasu nie żyjemy już w jaskiniach.
  • Odpowiedz
  • 1
Co to w ogóle jest za tekst?

Pytaj w ordo iuris jeśli jesteś ciekawa, ja takich poglądów nie podzielam.

Wyczuwam w twoim wpisie dużo pogardy i lekceważenia do mnie. Nie wiem czemu tak jest ale chyba się domyślam. Jesteś konfiarą, kato-fanatyczką i nienawidzisz lewackiego pierwszego świata?
  • Odpowiedz
no ale nic nie wyjaśniłaś. Nie jestem neuropkiem, z lewica mi nie po drodze. Nie lubię fanatyzmów, tylko i aż.

Tak, tak, oczywiście. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Pytaj w ordo iuris jeśli jesteś ciekawa, ja takich
  • Odpowiedz
  • 0
@drakonia: absolutnie nie wywieszam żadnej flagi moja droga.
Mam pewną teorie dlaczego tak brzydko się zesrałaś.
Masz nieprzepracowane daddy issues, marzy ci się konserwatywny świat gdzie kobieta robi za inkubator i pomiotło do sprzątania. Dziś już nawet była jakaś dyskusja o kurczakach kochających KFC.

Ale to jest klasyk. Te 9-letnie dziewczynki wydawane w islamie za starych dziadów mają dokładnie takie poglądy jak ty gdy dorosną, zapewne z tych samych przyczyn.
  • Odpowiedz