#naukowybelkot #n-------i #zdrowie ? Obejrzałem sobie program naukowego o fentanylu i jestem zmieszany (możliwe, że jestem z głupi i tylko ja takie wrażenie odniosłem) Ogólnie chłop poczuł się " wyjaśniać ludzi " bo ktoś tam za małe dawki podał jako śmiertelne i tłumaczy, że fentanyl aż tak śmiertelny nie jest, morfina szybciej ubije, fentanyl sie łatwiutko i szybko odtruwa, są odtrutki i zaraz też będą szczepionki. Śmierć przez kontakt ze skórą to też nie tak do końca bo coś tam coś tam. Generalnie czułem jak by ktoś chciał mi odczarować fentanyl, nie znam się i może ma rację, ale kurde to chyba nie jest dobry czas na to? Powinno się raczej grzmieć i przedstawiać ten syf jako najgorsze zło świata
@Kroledyp to mnie zaciekawiłeś. A w artykulach czy nawet radiu powszechnie się przedstawia że fentanyl jest 50xmocniejszy od h-----y, która to zawsze była uważana że jeden z najmocniejszych narkotyków, uzależniający od 1 spróbowania. Aż zaraz obejrzę program.
@Kroledyp chyba oglądałeś inny film. Dawid wyjaśnia, że fentanyl może zabić w tak ekstremalnie małej dawce, że tutaj można odwołać się tylko do docenta Fiutta.
@Kroledyp: chyba nie oglądałeś ze zrozumieniem. Właśnie w tym filmie powiedział że dawka śmiertelna fentanylu różni się miligramami od dawki która daje high. Można powiedzieć że fentanyl jest dużo bardziej "skoncentrowany" niż morfina. Dodatkowo organizm "przyzwyczaja" się do dawki i po pewnym czasie trzeba brać więcej.
@RandyBobandy: brzmisz jakbyś nie wiedział że 80% ludzi to skrajni debile, nawet w Polsce. Nie wystarczy mówić że chlanie jest średnio zdrowe, albo że zabijanie jest lekko nie na miejscu. Trzeba ludźmi wstrząsnąć bo obudzimy się zaraz w drugim usa.
@Kroledyp: problemem nie jest lek ktory dziala jak powinien dzialac. Problemem sa cpuny oraz brak sensownych kontrolii lekarzy wypisujacych leki na potege.
Byla jakis czas temu naglosniona sprawa seniora co sie dowiedzial ze na jego nazwysko byly brane kilogramy lekow przeciwbolowych.
W czasach cyfryzacji, nie do pomyslenia jest zeby nie bylo w ogole systemu ktory sam wylapywal by statystyczne odejscia od norm i srednich, ktory informowal by odpowiednich kontrolerow.
@Kroledyp: co za różnica jak i tak ćpun się tym zacpa i będzie wyglądał i zachowywał się jak zwierzę. N-------i to nie cukierki.. Już widzę jak ćpuny sobie mierzą dawkę na wadze kuchennej XDDD.
zróbmy pod gimbazą jutro kampanie, że w tv kłamią i fentanyl nie jest taki zły jak go malują.
@Kroledyp: Oczywiście ludzie cię wyjaśniają a twoja jedyna odpowiedź to argumentum ad absurdum i "lala nie słyszę cię" XD
Obejrzałeś ten film w ogóle? Na początku już mówi, że jest mega zły. Pokazuje w trakcie tłumaczenia nagrania "zombie" z USA, tytuły artykułów(100 tys. zmarłych z przedawkowania rocznie w
@Tagnk: już rozumiem, napisałem wyżej przecież, że zrozumiałem. Media nakręcają niepotrzebny strach i kłamią, też lubię prawdę i trzeba zrobić kampanie wyjaśniającą głupi mit i śmiało można sobie w garści nosić i wszystko będzie spoczko, Proponuję zacząć od gimnazjum gdzie chodzą twoje dzieciaki, tylko prawda i odpowiednie dawki nas wyzwolą
@Tagnk: no właśnie jestem debilem i tu jest problem bo debili jest więcej, sporo debili mojego pokroju może podobnie pomyśleć, chcesz nas naćpanych mijać na ulicy? Nie bez powodu w usa zaczarowali fentanyl i wytworzyli mit o zabijaniu przez dotyk i wolał bym by tak to funkcjonowało w świadomości ludzi, rozumiesz o co mi chodzi? Nie jest w tym temacie potrzebny naukowiec z przerośniętym ego czujący potrzebę wyjaśniać
no na mnie to zadziałało, byłem święcie przekonany, że tak jest i nie wlazł bym do pomieszczenia gdzie znajduje się ta substancja. Nie jestem medykiem/służbami by musieć wiedzieć inaczej
@Kroledyp: Ale z czym ty masz problem typie? Jak to czytam to zachowujesz się jak ludzie, którzy walczyli z dziećmi co grają w D&D xD Gość normalnie jak przystało na wykształconą osobę wziął na tapet Fentanyl. Opisał jak działa, gdzie się go stosuje, jakie dawki są groźne oraz, że media mocno podbijają strach. Gość od lat robi materiały popularnonaukowe. Co ma straszyć ludzi, że plaga ćpunów się pojawi? Kto ma
@orgin246: ok już zrozumiałem wyżej, niema co ściemniać w tej kwestii, daj namiary placówki szkolnej gdzie chodzą twoje dzieciaki, przyjdę i naukowo im wytłumaczę, że można sobie na czilku w kieszeń brać fentanyl a tv kłamie pod kliki
@orgin246: ok już zrozumiałem wyżej, niema co ściemniać w tej kwestii, daj namiary placówki szkolnej gdzie chodzą twoje dzieciaki, przyjdę i naukowo im wytłumaczę, że można sobie w kieszeń brać fentanyl a tv kłamie,
@Kroledyp od lat mówi się dzieciakom w szkole mity i kłamstwa na temat różnych substancji. w późniejszym wieku zobaczy na imprezie, że koledzy chodzą szczęśliwi to pomyśli że wszystko o czym mówili w szkole to bzdury i sam spróbuję dlatrgo ważne są suche fakty, jak dzieciak będzie wiedział że to daje wystrzał na początku a potem jest szereg konsekwencji to inaczej będzie patrzał na szczęśliwych kolegów wiedząc, że odbije się im
@Kroledyp: no no wiadomo. Zły fentanyl już idzie mordować dzieci w podstawówkach i szkołach średnich. Przy każdym wejściu do szkoły stoi diler z darmową działką.
Moje dzieci nie żyją bo wystąpiły w spocie przeciwko dopalaczom i zamiast jazdy miały zjazd ( ͡º͜ʖ͡º)
No i ciągle nie rozumiem dlaczego d----------z się do typa, który opisuje jak działa ten opioid. Doktor chemii, który prowadzi ten kanał
Jak dobrze, że rodzice uchronili nas przed takimi zarobkami wyganiając od kompa i zmuszając do nauki. Dzięki temu dzisiaj możemy się cieszyć pracą kołchoźnika, którą uwielbiamy robić( ͡°͜ʖ͡°) #heheszki
#n-------i
#zdrowie ?
Obejrzałem sobie program naukowego o fentanylu i jestem zmieszany (możliwe, że jestem z głupi i tylko ja takie wrażenie odniosłem)
Ogólnie chłop poczuł się " wyjaśniać ludzi " bo ktoś tam za małe dawki podał jako śmiertelne i tłumaczy, że fentanyl aż tak śmiertelny nie jest, morfina szybciej ubije, fentanyl sie łatwiutko i szybko odtruwa, są odtrutki i zaraz też będą szczepionki. Śmierć przez kontakt ze skórą to też nie tak do końca bo coś tam coś tam.
Generalnie czułem jak by ktoś chciał mi odczarować fentanyl, nie znam się i może ma rację, ale kurde to chyba nie jest dobry czas na to?
Powinno się raczej grzmieć i przedstawiać ten syf jako najgorsze zło świata
źródło: bfentanyl
PobierzMożna powiedzieć że fentanyl jest dużo bardziej "skoncentrowany" niż morfina. Dodatkowo organizm "przyzwyczaja" się do dawki i po pewnym czasie trzeba brać więcej.
Byla jakis czas temu naglosniona sprawa seniora co sie dowiedzial ze na jego nazwysko byly brane kilogramy lekow przeciwbolowych.
W czasach cyfryzacji, nie do pomyslenia jest zeby nie bylo w ogole systemu ktory sam wylapywal by statystyczne odejscia od norm i srednich, ktory informowal by odpowiednich kontrolerow.
No
@szynszyla2018: on od dawna ma ból d--y o za małe wyświetlenia i czasem wrzuca takie bejtowe tytuły i miniaturki
@Kroledyp: Oczywiście ludzie cię wyjaśniają a twoja jedyna odpowiedź to argumentum ad absurdum i "lala nie słyszę cię" XD
Obejrzałeś ten film w ogóle? Na początku już mówi, że jest mega zły. Pokazuje w trakcie tłumaczenia nagrania "zombie" z USA, tytuły artykułów(100 tys. zmarłych z przedawkowania rocznie w
Proponuję zacząć od gimnazjum gdzie chodzą twoje dzieciaki, tylko prawda i odpowiednie dawki nas wyzwolą
@Kroledyp: No i robisz to co mówiłem. Po twojej upartości sądząc jesteś albo trollem albo debilem.
Miniaturkę mógł dać lepszą to fakt.
@Tagnk: no właśnie jestem debilem i tu jest problem bo debili jest więcej, sporo debili mojego pokroju może podobnie pomyśleć, chcesz nas naćpanych mijać na ulicy? Nie bez powodu w usa zaczarowali fentanyl i wytworzyli mit o zabijaniu przez dotyk i wolał bym by tak to funkcjonowało w świadomości ludzi, rozumiesz o co mi chodzi?
Nie jest w tym temacie potrzebny naukowiec z przerośniętym ego czujący potrzebę wyjaśniać
@Kroledyp: No z pewnością to zadziała.
No właśnie nie jesteś, bo kojarzę twoje
no na mnie to zadziałało, byłem święcie przekonany, że tak jest i nie wlazł bym do pomieszczenia gdzie znajduje się ta substancja. Nie jestem medykiem/służbami by musieć wiedzieć inaczej
Gość normalnie jak przystało na wykształconą osobę wziął na tapet Fentanyl. Opisał jak działa, gdzie się go stosuje, jakie dawki są groźne oraz, że media mocno podbijają strach. Gość od lat robi materiały popularnonaukowe. Co ma straszyć ludzi, że plaga ćpunów się pojawi? Kto ma
porównanie z grą sobie w dupe wsadź idioto
porównanie z grą sobie w dupe wsadź
dlatrgo ważne są suche fakty, jak dzieciak będzie wiedział że to daje wystrzał na początku a potem jest szereg konsekwencji to inaczej będzie patrzał na szczęśliwych kolegów wiedząc, że odbije się im
Moje dzieci nie żyją bo wystąpiły w spocie przeciwko dopalaczom i zamiast jazdy miały zjazd ( ͡º ͜ʖ͡º)
No i ciągle nie rozumiem dlaczego d----------z się do typa, który opisuje jak działa ten opioid. Doktor chemii, który prowadzi ten kanał
źródło: Zrzut ekranu 2024-06-19 130340
Pobierzźródło: 8ucgqk
Pobierz