Wpis z mikrobloga

Chce indywidualne blachy zaczynające się od "R". Poszukałem w internecie i takie są w województwie podkarpackim. I teraz pytanie. Czy jeżeli jestem zameldowany w wielkopolskim to mogę zarejestrować motocykl w podkarpackim czy nie ma takiej możliwości?
#rejestracja #motoryzacja #samochody #motocykle #prawo
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

mi w Rzeszowie powiedziano - umowa najmu, posiadania mieszkania albo inny papier

@Ligniperdus: o tutaj. Co powiedziano to rozumiem, a co napisano w odrzuceniu wniosku? Na jakie przepisy się powołali?
Bo oczywiście złożyłeś wniosek i nie podwinąłeś ogona? Prawda?
  • Odpowiedz
a co napisano w odrzuceniu wniosku? Na jakie przepisy się powołali?

widzisz, to jest internetowe zmyślanie faktów, nigdzie nie napisałem że odrzucili mi wniosek, czytaj dalej

Bo oczywiście złożyłeś wniosek i nie podwinąłeś ogona? Prawda?

@
  • Odpowiedz
nie wiem natomiast co by było gdybym nie miał papieru, powołałbym się na przepisy i co dalej? ugięli by się albo nie i co wtedy? wlazłbym na stół i krzyczał? wątpie...

@Ligniperdus: Powołałbyś się na przepisy, złożył wniosek i tyle. Urzędnik porusza się w zakresie istniejących przepisów.

Faktycznie, w tym przypadku, dokument potwierdzający jakieś powiązanie miejscowe z danym urzędem wydaje się być zasadny, ale jednocześnie w mysl istniejących przepisów całkowicie
  • Odpowiedz
@ArmandoFelonso: wszystko spoko, tylko wyjąć papier to było dla mnie 1min roboty, potem urząd 5-10min i po sprawie, co by było gdyby to możemy sobie gdybać - widzę już nawet całą nowelę spisałeś... i na co to komu
ja jednemu typowi odpowiadam jak to wygląda (może wyglądać) na miejscu, a drugi typ zaczyna wymyślać mi życiorys, wymagania urzędników i moje reakcje na nie.... no litości...
  • Odpowiedz