Aktywne Wpisy
bibi__ +331
Jako iż jestem już posiadaczką afly, szczęśliwa czy nie to się okaże za jakiś czas XD to chcę się pochwalić moją kobyłką (。◕‿‿◕。)
#motoryzacja #alfaromeo #alfaholicy
#motoryzacja #alfaromeo #alfaholicy
Megasuper +778
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Na ogłoszeniu postanowienia byłem tylko ja i wnioskodawca.
Nie było żadnych niespodzianek. Sąd zasądził drogę konieczną o szerokości 8m przez 2 działki gminne i pole mojego sąsiada w kształcie pokrywającym się z planem zagospodarowania przestrzennego. Za pierwszą działkę gminną nie sąd zasądził opłaty, za działkę, którą niedawno sprzedałem gminie sąd zasądził wynagrodzenie 6k zł dla gminy i za zajęcie pola sąsiada 35k zł jednorazowo dla sąsiada. Koszty te ma ponieść wnioskodawca w terminie 30 dni.
Teraz pozostaje czekać na uprawomocnienie lub jakiś sprzeciw wniesiony przez którąś ze stron.
W sumie to największy wygryw ma chyba gmina. Nie spotkały jej żadne konsekwencje z tytułu narobionego bałaganu a jeszcze zarobiła 6k za służebność na działce, która i tak miała być drogą. Pozostali uczestnicy chyba nie mogą czuć się jednoznacznie usatysfakcjonowani. Sąsiad z zajętym kawałem pola dostanie kilka zł i obciążenie w księgach wieczystych. Być może będzie teraz chciał sprzedać gminie ten fragment i zarobić podwójnie, ale czy gmina nadal będzie zainteresowana zakupem? Wnioskodawca po 9 latach sprawy wciąż nie ma solidnej drogi, a dodatkowo będzie go to sporo kosztowało. Ja w sumie też jestem nieco zawiedziony, bo jeśli nie ma drogi, to nie mam możliwości kolejnego podzielenia pola na działki.
Poza tym następny sąsiad z działką bez drogi podobno już się szykuje do wniosku o drogę konieczną. Ciekawe co z tego wyjdzie :)
Tak na pamiątkę wydarzeń przejechałem dziś po polu talerzówką ;)
#sluzebnoscwolfika
- 2 zmiany "rządów" w kraju
- rok "życia pod kloszem" podczas GLOBALNEJ pandemii
- (prawie) 2 inwazje rosyjskie na ukraine (bo krym to 2014)
- 2 różnych prezydentów USA
- przez ponad rok wałkowano zabójstwo George’a Floyda ( w odniesieniu do "mniejszości" w
@lisciasty: Tylko czy gmina zawiniła? Bo samo skopanie planu mpzp to za malo. W Polsce większość planów ma większe lub mniejsze błedy. Na roszczenia związane z uchwaleniem planu jest 5 lat. Dodatkowo jeśli działki wolfika i somsiada nie były w MPZP a dzialka gminna w
Albo może i powinna bo ja bym ocipiał na twoim miejscu. Jeśli jesteś zadowolony z wyroku sądu to super dla ciebie i powiedzonka w relacjach z sąsiadem
i teraz zostałeś z tym domem który miał zastawić pole, jak Himilsbach który nauczyłby się angielskiego do filmu, a roli by nie dostał.
Czyli jak c--j xD
@whitewolfik: zapewne wielu Mirków liczy na kontynuację, z tego może być lepsza saga niż gra o tron.
A na koniec i tak największym wygranym jest prawnik ( ͡° ͜ʖ ͡°)