Wpis z mikrobloga

W gry gra się chyba dla przyjemności z rozgrywki, a nie, żeby sobie jedynie kolorowe obrazki w trójwymiarze pooglądać?

@firencombomaster: a jeśli ktoś gra właśnie dla kolorowych obrazków w trójwymiarze?
  • Odpowiedz
@firencombomaster: już pomijając czy ktoś lubi czy nie lubi mega 3d na ekranie, to problem jest taki, że są gry przy których sobie siedzisz dla funu (taki np transport tycoon) i są gry "pro" tzn gry, które są grywane na turniejach, wokół których jest duża społeczność, a dla najlepszych niezła kasa. Z tych pro gier to chyba tylko Dota jest dostępna pod linuxa (o ile jeszcze w ogóle jest grana
  • Odpowiedz
@firencombomaster: mnie nie pytaj, bo ja teraz gram tylko w Cywilizację V, HoMM 3 i jakieś minigierki.

Ale to, że Ty masz jakieś oczekiwania, to nie szkodzi, że ktoś ma inne. Jeden lubi komedie, inny horrory, a trzeci jak mu skarpetki śmierdzą. Nie zmienisz tego i nie wiem czemu w ogóle Cię to interesuje.

Zwróć uwagę, że dużo dzisiejszych produkcji (typu Battlefield, CoD) to gry niemalże filmowe i ich zadaniem
  • Odpowiedz
@kontra:

A jak tu się wczuć w film, jeżeli masz minecraftową grafikę?

Potrzeba wyobraźni. Podejścia może bardziej takiego, jak do książki, niż do filmu. Podejścia dziecka, które podnosząc patyk na krowę udaje rycerza atakującego smoka. Przecież w taką grę np, jak pierwszy Fallout można było bez problemu grać czując się jak prawdziwa legenda. Historia opowiedziana w Final Fantasy 6? Jedna z najlepszych historii w grach komputerowych, jakie znam. Przykłady
  • Odpowiedz
@firencombomaster: Mnie by tylko ten CS:GO interesował, bo w nic innego nie gram. A to, że gry zaczynają wychodzić na linuxa mnie ogromnie cieszy. Jeszcze trochę czasu i miejmy nadzieję coraz więcej ludzi się przeniesie.
  • Odpowiedz
@firencombomaster: problem nie tylko gier ale i sprzętu. Mam u siebie starsza kartę ATI, z największą chęcią używał bym linuxa gdyby nie to że wsparcia dla tej karty już nie ma. Windows wygrywa bo jest kompatybilny z prawie każdym sprzętem, linux jest dla wybrańców
  • Odpowiedz