death070 death070 08.06.2024, 13:53:54 2 + #allegro #podatki #pracbaza Proszę o radę w poważnej sprawie. Mam propozycję fajnej roboty mianowicie wystawianie części samochodowych na otomoto i Allegro. Praca u gościa co sprowadza auta i rozbiera. Konto Allegro moje i jego otomoto, ja wystawiam na tych portalach. Gosć ma firmę i da umowę i paiery jakie chcę. Mam się obawiać jakichś jazd a Allegro, każą zakładać jakąś działalność? czy wystarczy umowa z pracodawcą? kasa by szła cały czas na jego konto a on mi płaci do ręki pensję. Proszę o opinię kogoś kto się zna.
death070 death070 08.06.2024, 23:49:36 via Wykop 0 + @Aik-: @gokotgo no właśnie tak by było, wszystko na konkretny papier albo wcale @red7000 ale on teraz cały czas sam handluje tyle tylko że nie korzysta z Allegro @cutecatboy bo odpada, tyle tylko że robiłbym to z mojego komputera więc numer IP jest mój
red7000 red7000 08.06.2024, 23:56:25 via Wykop 0 + ale on teraz cały czas sam handluje @death070: podaj NIP
gokotgo gokotgo 08.06.2024, 23:59:56 via Android 1 + @death070 no to moim zdaniem nie masz się czego obawiać. Powinieneś tylko dopilnować, żeby ten kto kupi, dostał prawidłowy dowod zakupu czy to paragon czy fakturę.
death070 death070 09.06.2024, 04:12:40 via Wykop 0 + @gokotgo: tak właśnie, wszystko ma być opodatkowane i nie na moje dane i będzie git a jak nie to się wypisuję z tego interesu.
Proszę o radę w poważnej sprawie.
Mam propozycję fajnej roboty mianowicie wystawianie części samochodowych na otomoto i Allegro. Praca u gościa co sprowadza auta i rozbiera.
Konto Allegro moje i jego otomoto, ja wystawiam na tych portalach. Gosć ma firmę i da umowę i paiery jakie chcę.
Mam się obawiać jakichś jazd a Allegro, każą zakładać jakąś działalność? czy wystarczy umowa z pracodawcą?
kasa by szła cały czas na jego konto a on mi płaci do ręki pensję.
Proszę o opinię kogoś kto się zna.
@red7000 ale on teraz cały czas sam handluje tyle tylko że nie korzysta z Allegro
@cutecatboy bo odpada, tyle tylko że robiłbym to z mojego komputera więc numer IP jest mój
@death070: podaj NIP