Aktywne Wpisy

masternodeBTC +306
Wskaż przedmiot, usługę lub czynność, która w ostatnim czasie poprawiła komfort, zdrowie, bezpieczeństwo lub prywatność w Twoim życiu.
Od 4 lat rozmawiamy na tagu #mirekmasterclass o wszelkich usprawnieniach życia. W skrócie: polecasz rzeczy dzięki którym żyje Ci się lepiej, a w komentarzach nawiązujemy dyskusje, z których rodzą się kolejne pomysły. Każdy może polubić rozwiązania z których też korzysta, aby pomóc społeczności dokonywać trafnych zakupów z polecenia. Tag obserwuje już ponad 6590
Od 4 lat rozmawiamy na tagu #mirekmasterclass o wszelkich usprawnieniach życia. W skrócie: polecasz rzeczy dzięki którym żyje Ci się lepiej, a w komentarzach nawiązujemy dyskusje, z których rodzą się kolejne pomysły. Każdy może polubić rozwiązania z których też korzysta, aby pomóc społeczności dokonywać trafnych zakupów z polecenia. Tag obserwuje już ponad 6590
bart40404 +223
Jak Trump zablokuje outsourcowanie pracy przez amerykańskie firmy IT do Indii, to odwołuję wszystkie moje złe słowa o nim i pokłaniam się za wywołanie takiego ssania w polskiej branży IT jakiego historia nie widziała xD
#programista15k #programowanie #pracait
#programista15k #programowanie #pracait

Gdybyś zainwestował $1000 w jej IPO w 1999 roku, dzisiaj miałbyś $0, ponieważ z pewnością sprzedałbyś akcje podczas jednej z jej 12 korekt o ponad 50% lub 2 korekt o ponad 85%.
#gielda #humor #nvidia #apple #technologia
źródło: GPVnezTWUAANzpf
Pobierzźródło: GG4CqahWcAAmU2-
Pobierznie to żebym coś przeczuwał..
źródło: Zrzut ekranu 2024-06-06 102230
Pobierzdisclaimer: nie mam akcji NVIDI
AI zostanie z nami jak prąd czy internet
Porównanie do .com buble może mieć sens... albo i nie. Wszystko zależy od tego, jak bardzo grube inwestycje w sprzęt AI okażą się zyskowne.
Faktem natomiast jest to, że raczej można się spodziewać u
@FuckYouTony: tak, tylko z takim podejściem omijają Cię znaczne wzrosty, taki boom może trwać naprawdę długo.
Pewnie po spadku o 30% będziesz pisał "a nie mówiłem", ignorując że wcześniej urosła o 1000% ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Rynek może pozostawać nieracjonalny znacznie dłużej niż się
@kiciek: jeżeli modele językowe, a zatem i wnioskowanie będzie 20x lepsze... to albo ja stracę pracę razem z milionów innych programistów... albo czeka nas boom nowych rozwiązań, które zamiast być tworzone przez lata..będą tworzone w tygodnie.
.comy to jednak było inne otoczenie rynkowe, przy krachu, w mojej ocenie hype na AI nie jest tak rozległy żeby z tego powodu mial się rozlać ogromny kryzys, a gdyby nastąpił to wiele spółek poleci podobnie jak NVidia.
Warto pamiętać o dywersyfikacji, a nie