Aktywne Wpisy

mirko_anonim +7
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Szukam sposobu i informacji od ludzi, którzy mają pojęcie lub coś podpowiedzą.
Otrzymałem po długiej batalii spadek po rodziach, duży spadek w postaci gotówki. Nie mam pojęcia jak ją zainwestować, w co wrzucić tak aby zaraz te pieniądze nie zniknęły z konta. Mój dobry kolega, który jako jedyny wie że mam kasę radzi abym rzucił pracę. Nie chcę tego robić bo nie mam co robić w wolnym czasie a
Szukam sposobu i informacji od ludzi, którzy mają pojęcie lub coś podpowiedzą.
Otrzymałem po długiej batalii spadek po rodziach, duży spadek w postaci gotówki. Nie mam pojęcia jak ją zainwestować, w co wrzucić tak aby zaraz te pieniądze nie zniknęły z konta. Mój dobry kolega, który jako jedyny wie że mam kasę radzi abym rzucił pracę. Nie chcę tego robić bo nie mam co robić w wolnym czasie a

Shatter +194
Ja nie wiem jak następne pokolenia mają żyć. 90% rodziców to ludzie k---a skrajnie nieodpowiedzialni i głupi. Dzieciaki ledwo umieją mówić a te głupie kwoki dają im do łapy telefon z włączonym tiktokiem albo innym gównem, gotowanie mózgu od młodości.
Po co robić sobie dzieci jak potem się nie jest w stanie nimi zajmować? Kolejki, poczekalnie, podróże w samochodzie, czas w domu - wiecznie wszędzie te j-----e telefony. Szkoda tych dzieci, a
Po co robić sobie dzieci jak potem się nie jest w stanie nimi zajmować? Kolejki, poczekalnie, podróże w samochodzie, czas w domu - wiecznie wszędzie te j-----e telefony. Szkoda tych dzieci, a

źródło: child-phone
Pobierz
#bekazpodludzi #bekazkatoli #bekazdemokracji #czterodniowytydzienpracy
@Goronco: Przecież nadal dużo osób pracuje po 10h.
jeśli chcesz awantury spytaj się takiego hard workera czego się dorobił ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@telesiak no mniejsza o to, zmniejszenie tygodniowego wymiaru godzin do 30-32h
Ale zastanawia mnie tylko jedna rzecz: myślisz że za mniejsza ilość przepracowanych godzin dostaniesz ta sama kasę?
Bo jeśli ci nie zależy na zarobkach, to przecież już dziś możesz się zatrudnić na 4/5 etatu.
Tak, za wykonanie tego samego zadania
A co to tylko w Polsce jest 5 dniowy tydzień pracy?
Jakieś ultra bogate Szwajcarię, Islandię czy inne Singapury nie pracują po 4 dni to daje do myślenia co by mogło się stać jakby Polska ten system wprowadziła?
Już nie mówią o tym, że w wielu bogatych krajach jak USA, UK, Japonia, Korea Południowa można zupełnie legalnie mieć 50 godziny system
Możesz nawet ustawą 2 dni pracy w tygodniu zrobić. Po prostu nie jest w stanie pojąć konsekwencji makroekonomicznych takiego posunięcia.
Więc chodzi o to aby pracownicy biurowi(też nie wszyscy) pracowali po 4 dni, robole dalej po 5 na 3 zmiany albo 4-brygady, a usługi mają jaśnie państwo w 3 dniowy weekend obsługiwać tak?
@