Wpis z mikrobloga

#mieszkanie #nieruchomosci W jakim wieku drogie mireczki kupiliście sobie sami a , nie dostaliście od starych czy swojej babcie w spadku" mieszkanie/dom?
Orbiter01 - #mieszkanie #nieruchomosci W jakim wieku drogie mireczki kupiliście sobie...

źródło: moj-syn-jest-z-zawodu-synem-dyrektora-sekcja-gimnastyczna

Pobierz

Mieszkanie lub brak

• dostałem od rodziców 11.9% (19)
  • mieszkam ze starymi 23.8% (38)
  • wynajmuje 25.0% (40)
  • mieszkam na ulicy 6.3% (10)
  • mieszkam w przytułku 3.1% (5)
  • mieszkam u babciu 1.9% (3)
  • inna odpowiedz 28.1% (45)

Oddanych głosów: 160

• 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Orbiter01: ja kupiłem na bk2 w wieku 28 lat w centrum Wrocławia 53m za 620k + 40k garaż + 10k komórka. Wkład własny ok. 180k wyszedł. Pieniądze z zapi3rdalania jak niewolnik za granicą przez prawie 2 lata po 12h dziennie 6 dni w tygodniu. Generalnie nie wyobrażam sobie takiego życia, ale będąc golodupcem bez perspektyw to była dla mnie jedyna szansa żeby teraz wrócić na spokojnie pracować jak zwykły etatowiec
  • Odpowiedz
  • 1
@Hutnik3 Ludzie skąd wy macie na to pieniądze ja chyba do 40 będę musiał z rodzicami mieszkać, bo nie jestem lekarzem a nie odziedziczyłem nic po babci i nie mam bogatych rodziców.
  • Odpowiedz
@Orbiter01 a masz partnerkę? Uzbieranie w dwie osoby wkładu własnego nie powinno być trudne gdy nie wydaje się pieniędzy na najem. (Inna sprawa, że trudno jest mieć partnerkę gdy mieszka się z rodzicami).
No i warto interesować się wszystkimi możliwymi ułatwieniami dla kredytobiorców, typu mieszkanie bez wkładu własnego, dopłaty do kredytów itd.
  • Odpowiedz
@Orbiter01 no tak, życie w domu rodzinnym mocno obniża koszty. Jeżeli masz dobre relacje z rodzicami i nie komplikuje Ci to relacji z innymi ludźmi, to jest to można tak robić. Choć dla mnie to trudne do wyobrażenia :D
  • Odpowiedz
@Orbiter01 nie, to nie tak. Nie uważam że każdy musi od razu iść na wynajem i dokarmiać landlorda, nie uważam też mieszkania z rodzicami za powód do wstydu. Po prostu moje doświadczenia z mieszkaniem z rodzicami są tak złe, że aż trudno mi wyobrazić sobie niechęć do wynajęcia sobie kawalerki. No i całkiem miło wspominam okres bycia singlem mieszkającym w kawalerce. Zupełnie inne doświadczenie niż mieszkanie ze starymi czy ze stałą
  • Odpowiedz