Wpis z mikrobloga

Zauważyłem, że problemy z tzw. ubokami są często spowodowane wysokim poziomem estriadiolu, który powstaje z wolnego testosteronu. Fin blokuje konwersję w DHT, ale sprawia, że teść zamienia się w estradiol. Generalnie u mężczyzn estrogeny powstają w tkance tłuszczowej, dlatego nie zaleca się fina osobom powyżej 30 BMI (sam mam ok 30). I teraz pytanie. Czy są tu pimpusie z nadwagą, co stosowali fina i mieli uboki oraz czy są chudzielce, którzy również stosują fina i nie mają uboków?
#finasteryd #minoxidil #lysienie #loxon
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@robert-kuzba 188/88kg bf raczej niski.

Po przejściu z finasterydu gdzie odczuwałem skutki uboczne na dutasteryd gdzie dosłownie zadziałało w drugą stronę i czasami mam problem żeby rano wyjść z domu bo erekcja utrzymuje się...

Organizm ludzki jest dziwny ;)

Według mnie to kwestia czułości receptorów androgenowych
  • Odpowiedz
  • 0
@Major_Kogz: no z dutasterydem to mnie zdziwiłeś, bo dużo osób pisze, że to po nim ma uboki, których na finie nie posiadało.
A te uboki to tylko kwestie seksualne, czy też zmęczenie, nastroje depresyjne i senność?
  • Odpowiedz
@robert-kuzba u mnie było tak, że fin obniżył libido i erekcje nie były już takie jak powinny powiedzmy 50% tego co wczesniej. Z czasem to jednak przeszło, ale mimo wszystko nadal odczuwałem jakieś tam skutki fina. Dodatkowo byłem zamulony i nie tak sprawny nazwijmy to umysłowo jak wcześniej. Po 2 czy 3 latach na fine wskoczyłem na duta. Myślałem, że będzie jeszcze gorzej bo dut jest mocny a tutaj zdziwko i
  • Odpowiedz
  • 0
Dodatkowo byłem zamulony i nie tak sprawny nazwijmy to umysłowo jak wcześniej

@Major_Kogz: no właściwie to oto mi chodziło. Na razie przerzucam się na fina we wcierce i zobaczymy efekty, jeśli uboki będą dalej pomimo spadku wagi no to ostatnia szansa dla duta.
  • Odpowiedz