Wpis z mikrobloga

Rynek używanych 125-tek to są ku4wa jakieś jaja, 6-7-8... letnie skutery (motocykle też) po 70-80% ceny nówki z salonu. Yamaha mt-125? 14k za 2015 rocznik, 20k nalotu, gdzie nowy za 23k można kupić bez czekania. Honda PCX? Najlepiej sprzedający się motocykl 2023, kilku latka za mniej niż 10k nie kupisz, gdzie nówka 14k.

Czaicie? Ktoś kupił taki skuter za 10-11k w np 2019 i teraz za tyle samo sprzedaje XD To tak jakbyś wynajął sobie skuter za free i zamroził kaskę na 5 lat. Perpetum debile...

Pomysły typu: mam 5k, kupie sobie skuter na dojazdy do pracy można między bajki włożyć. Bo albo trafisz na chińczyka kilkuletniego, którym pakol jeździł na glovo, albo 15 letniego zdezelowanego japońca z 30k przebiegu.

#motocykle #skutery #zalesie
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ogólnie teraz cały rynek motoryzacyjny drożeje. Obecnie nastawiam się na zakup Klexusa to w ciągu ostatniego roku średnia cena tego co chcę kupić wzrosła o 10k cebulionów. 125 moim zdaniem najlepiej szukać na grupkach skupionych na konkretnych modelach, tam łatwiej trafić zadbaną sztukę.
  • Odpowiedz
@topol_123: ewentualnie kupić uszkodzony i silnik z szrotu wstawić, idzie pokombinować jak ma się czas. Do mojego 50cc kiedyś wstawiłem 72 a potem 125, wszystko ze złomu brałem i o dziwo wszystko działało bez żadnych zarzutów
  • Odpowiedz
@topol_123 szok i niedowierzanie, że samochody i motocykle zamiast taniec z roku na rok drożeją! Szok i niedowierzanie, że dzięki przepisom z B coraz więcej osób jeździ więc wybiera 125cc przez to ceny rosną! Nie żeby tak było od lat, ale spoko xD
  • Odpowiedz
@topol_123: to nowe motocykle nie zdrozaly aż tak bardzo po prostu, biorac od uwagę skumulowana inflację blisko 50% za ostatnie kilka lat. to że ktoś kupił skuter 5 lat temu za nominalnie tyle za ile teraz sprzedaje, nie znaczy, że nie jest 50% w plecy.
  • Odpowiedz
@Adry420 no no zajebista opcja. Nie że w razie wypadku jesteś w dupie bo nie masz ważnego przeglądu ani OC, dostajesz k------i mandat, regres, a nie daj ktoś zacznie się ciągać po sądach, a wszystko po to by oszczędzić kilka tysięcy. Zajebiste rady mordo xD jak cię nie stać to nie jeździj ¯_(ツ)_/¯ nikt nie powiedział, że to tanie hobby
  • Odpowiedz
@topol_123: znajomy ostatnio 300cc 3 letnią sprzedał za 13k. Nie wiem po co ludzie się upierają na 125. Robić prawko i przy okazji się nauczyć jeździć i zapomnieć o tych pierdziawkach
  • Odpowiedz
@topol_123: ostatnio chciałem kupić tv ludzie wystawiają swoje 7-10 letnie złomy w prawie cenie nowego. Nie mówiąc że nie ma dvbt2 i Smart TV o ile ma to lata świetlne za tym co teraz telewizory posiadają. A najlepsze w tym wszystkim są uszkodzone, kup sobie tv za pół ceny z wypaloną matrycą albo z brakiem podświetlenia. Super okazja...
  • Odpowiedz