Aktywne Wpisy

okoboji +195
Ale chłop ma lipę.
Dwójkę dzieci do utrzymania + botoksowana żona. No i swój bebzol też musi napełnić.
Fazolandia dno, kanał youtube olał. Ale wraca myśląc, że będzie jak 5 lat temu, kiedy był prekursorem w swoim rodzaju podróży.
Aktualnie youtube podróżniczy jest przeruchany, wszędzie to samo.
Skończy się pewnie tak jak kiedyś podczas podróży z Sanderką robił zrzutkę na ewakuację bo nie miał jak wrócić do domu a Sanderce się znudziło
Dwójkę dzieci do utrzymania + botoksowana żona. No i swój bebzol też musi napełnić.
Fazolandia dno, kanał youtube olał. Ale wraca myśląc, że będzie jak 5 lat temu, kiedy był prekursorem w swoim rodzaju podróży.
Aktualnie youtube podróżniczy jest przeruchany, wszędzie to samo.
Skończy się pewnie tak jak kiedyś podczas podróży z Sanderką robił zrzutkę na ewakuację bo nie miał jak wrócić do domu a Sanderce się znudziło
wazogrodowy +5
Mpja różowa chce nazwać naszego synka "Kornel" ja uważam że to imie jest gejowskie. Chciałbym, żeby miał na imie jakoś po ludzku... Tomek Paweł w ostateczności nawet Oskar. Jednak ona upiera się, że ma być "Kornel" i kropka. Ja nie chcę tak skrzywdzić naszego dziecka. W ogóle jak by to było wołać takiego dzieciaka... ej, "Kornel"? Jak jakiś kornik. Wstawiam ankietę, może zdanie użytkowników wykopu ją przekona
#zwiazki #dzieci
czy "Kornel" to dobre imie?
- dobre 29.1% (103)
- złe 70.9% (251)

#nieruchomosci #polityka
Nie oceniam co jest lepsze co gorsze ale mówienie, że taki program istnniał w UE to
@malani: Niskie stopy procentowe i marża kredytu to kredyt 2% bez limitu dopłaty (limitem jest twoja zdolność). A to wystarczyło żeby nas r------ć.
Jeśli BK0% wejdzie w aktualnej formie to z perspektywy kredytobiorcy nadal lepiej mieć zerowe stopy i brak limitu niż śmieszne 240k na 0% a reszta na 7% hipoteki ( ͡° ͜ʖ ͡°
@malani: Mieli kredyty tak tanie jak nasze preferencyjne. To że mieli to uniwersalnie dla wszystkich zamiast celowanego systemu dopłat do drogich kredytów dla grupy wybrańców nie ma znaczenia, bo efekt w postaci kredytów sub-2% był taki sam.
A jeżeli już jakkolwiek to porównywać:
Inflacja w strefie Euro w tamtych latach była bardzo niska w porównaniu do innych gospodarek. W takim otoczeniu niskie stopy procentowe to nic dziwnego.
Przy szalejącej inflacji w ostatnich latach dawanie kredytów 0/2% jest totalnym absurdem i nieporównywalnie głupsze niż to co od lat robi EBC.
źródło: eb4b7a89479c7f-948-465-0-0-1484-729
Pobierz@malani: Zupełnie co innego, a jednak człowiek kończy z nieruchomością na stałym kredycie 2% ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A wszelkie tłumaczenia dalej są nie tym tematem. Dodatkowo negujesz to co przed chwilą napisałeś, bo raz piszesz, że gospodarka dostaje po dupie a za innym razem, że to dobrze dla kredytobioerców.
I uwierz mi - ten wspaniały zachód zareagowałby praktycznie identyko na takie programy. Nie, nie jesteśmy znacznie głupsi od nich.
Mam ci teraz wyszukiwać różne programy first time home buyers żebyś był zadowolony? To że przez 8 lat nie były potrzebne przy zerowych stopach nie znaczy że nic takiego nie było.Efekt nie ma dla ciebie znaczenia, ważniejsza jest semantyka.
Aktualnie masz w Niemczech program KFW300 który pozwala ci pożyczyć do 270.000€ na 0,01% na pierwszą nieruchomość.
W
Podałem przykłady i konkrety plus inflacje w strefie euro. To Ty wyrażasz tylko opinie :D Chyba że nie umiesz znaleźć odpowiedniego wpisu...