Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak sobie poradzić z frustracją wywołaną łysieniem?

Kiedyś na prawdę dobrze wyglądałem, pierwsze moje związki to dziewczyny same do mnie lgnęły. W liceum zacząłem tracić włosy i nie mogę się z tym pogodzić (a zaraz 30 lat). Od tego czasu ani razu nie patrzyłem w lustro zadowolony ze swojego wyglądu. Nie mam niestety fajnej dziewczyny, trudno jest mi poznawać dziewczyny (mało okazji, na tinderze nie odpisują, a fajne nie dodają).

No i nie mogę się pogodzić z tym, przeszczep nie wchodzi w grę bo musiałbym zrezygnować z pracy o którą w moim zawodzie bardzo ciężko i to zrezygnować na etapie gdzie się rozstrzyga przyszłość tak naprawdę (a i trochę mi szkoda bo to jedyny pozytyw w życiu).

Uważam że nie chciałbym mieć syna, nie chciałbym mu tego przekazać. A w głębi duszy tak naprawdę bardzo chciałbym mieć normalne życie i rodzinę

#lysienie #wlosy #depresja

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim Opisany przykład to wypisz wymaluj ja 😄 Niegdyś laski się lepiły a dziś 30, łysa pała i spotkanie z rzeczywistością. No niestety ale trzeba z tym żyć, młody wiecznie nie będziesz. Im wcześniej ogolisz na 0 tym lepiej. Pocieszające jest wtedy to że maszvto juz za sobą i gorzej już nie będzie, straciłeś włosy więc kolejne lata z wyglądu już nie będziesz się starzał jak ci co siwieją czy zaczynaj
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: To jest powszechny problem Polaków, po 30 r.ż. mało który ma bujne włosy na głowie i jakoś zakładają rodziny, często z pięknymi kobietami, bo one nie patrzą aż tak bardzo na wygląd jak wy, potrafią docenić dobroć serca, inteligencję, poczucie bezpieczeństwa, a wygląd to tam na dalszym planie. No chyba, że młode Julki, ale to inny świat niedojrzałych dzieci.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): @Kontest3 no łatwo powiedzieć ale ciężko z tym zyć jak wszyscy naokoło się spotykają z dziewczynami, na tinderze mają pełno par, a ty sam sobie siedzisz i jesteś łysy (ja już rok temu na 0 się zgoliłem)

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował:
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ja jestem łysy i jestem z piękną kobietą która poznałem jak już naprawdę nie miałem sporo włosów, także nie do końca włosy przeszkadzają. Głowa do góry, zacznij rozmawiać z kobietami może wychodzić do klubów potańczyć.
  • Odpowiedz