Wpis z mikrobloga

#wislakrakow jeśli nie będzie baraży i Królewski zostawi Rude to po raz trzeci popełni ten sam błąd.
Za pierwszym razem gdy zostawił Brzęczka po spadku z Ekstraklapy i zwolnił go w kolejnym trwającym sezonie dopiero po X meczach i gdy Sobolewski nie wywalczył ekstraklasy i po X meczach w kolejnym sezonie zastąpił go Jop/Rude.
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@JadeCiWplusowac co dał tej drużynie Rude? Nic. Nie zaliczyliśmy żadnej sensownej serii zwycięstw lub chociaż meczów bez porażki. Wszystko opiera się na gównianym schemacie gry czyli wrzutki. Gość na Zagłebie Sosnowiec wystawia wymęczonych zawodnikow po 120 min w PP. Nie gra ławką. Gramy mecze w przewadze i nic się nie zmienia w naszej grze. Typ nie reaguje na wydarzenia boiskowe. Za Rude same kontuzje, bezmyślne czerwone kartki, piłkarze zaliczają regres formy.
  • Odpowiedz
@tomaszek86 prawda jest taka ze zdobylibyśmy 3-4 pkt więcej i nie byłoby płaczu, ja zaufalbym Rude. Czy jest to mądre? Nie wiem. Jednak jestem zwolennikiem zachowania pewnej ciągłości i stabilności, która moim zdaniem jest ważna żeby osiągnąć lepszą grę i wyniki.
  • Odpowiedz
@tomaszek86 Dał przede wszystkim zwycięstwo w PP, obejrzyj kulisy. Mamy skandalicznie słabą i przepłaconą kadrę - tu jest główny problem. Nawet jak przyjdzie guardiola z mourinho Wisła będzie grała tak samo bo piłkarze bedą tak samo słabi. Kiedy to zrozumiecie? Jak zmieniali trenera to powinni zmienić kadrę pod jego filozofię, bo tak tacy ignoranci bedą kojarzyć wynik drużyny tylko z osobą trenera.
  • Odpowiedz
@Dzibson90: PP to akurat fart. Z Widzewem nam się upiekło. Jedyny dobry mecz, z poważnym rywalem to mecz z Piastem. No i ewentualnie finał dobry, ale też więcej szczęścia niż rozumu.
  • Odpowiedz
  • 0
@JadeCiWplusowac "gdyby babcia miala wąsy (...)". Tak skomentuje Twoje 3-4 pkt wiecej. Z takimi wydatkami na druzyne powinnismy byc spokojnie na miejscach premiowanych bezposrednim awansem.
Rude jesli zostanie to poleci po 10 meczach nowego sezonu i historia po raz trzeci zatoczy koło, a Królewski nie wyciagnie wnioskow z identycznych sytuacji. Stabilizacja spoko, ale nie z trenerem z excella i tyle. Pozegnac wagon Hiszpanow, poza Rodado reszta nie rozni sie niczym od
  • Odpowiedz
  • 0
@JadeCiWplusowac wytłumacz mi dlaczego praktycznie kazdy pilkarz ktory trafił do Wisły zaliczył regres formy? Żyro, Villar, Junca, Carbo, Sapała, Alfaro, Baena, Roman? Kto jest za to odpowiedzialny? Ja, Ty, kibice czy trener i sztab? Dlaczego w klubie jest szpital? Kto za to odpowiada? Ja, Ty czy sztab?
  • Odpowiedz
@tomaszek86: Może oburzającego błędu nie było, takiego że ktoś zdobył bramkę np. ręką i została uznana, ale błędy były. Co do bramek to sprawa dyskusyjna. Nie mi oceniać, bo się aż tak nie znam. Wg mnie szczęście nam (Wiśle) dopisało. Jeżeli musiałbym ocenić, to na pewno sędzia gdzieś popełnił błąd - przy bramce, ale to tylko moja opinia. Znawcą nie jestem i to tylko moje zdanie.
  • Odpowiedz
@tomaszek86 Wiadomo, losowania pomogły, decyzja o uznaniu bramki z Widzewem szczęśliwa, gol w ostatniej akcji finału mega fart. Ale nadal Wisła w każdym pucharowym meczu była lepszą drużyną i mocno pomogła szczęściu dobrą grą.
  • Odpowiedz
@tomaszek86 jeśli chodzi o sytuacje ze spalonym to go nie było bo obrońca i tak nie miał szans dojść do piłki, nie powielajcie już bzdur. Sędzia kilka razy pomylił się na niekorzyść Wisły przy brutalnych faulach
  • Odpowiedz