Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Znalazłem informację że przeciętne zarobki spawacza w Polsce wynoszą 4200 zł netto. Czy faktycznie jest taka rzeczywistość? Od dłuższego czasu myślę nad spróbowaniem sił w tym zawodzie ale nie wiem czy jest sens. Obecnie na produkcji bez żadnych kwalifikacji zarabiam więcej. A jak to wygląda w przypadku bardziej doświadczonych spawaczy czy po kilku latach pracy? #pytanie #spawanie
#pracaspawaczamnieprzeistacza #pracbaza #kursy #zarobki

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim spawacz spawaczowi nie rowny, co innego mietek ktory pospawa dwie rurki jak mu sie pokaże palcem a co innego fitter ktory sam np zaplanuje robote, zrobi sobie projekt, wykona do tego narzedzia i zrobi to wszystko do tego szybko i dobrze ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: coś tam mam doczynienia ze spawaczami i u mnie w mieście ci z doświadczeniem, na uop zarabiają między 5, a 8 netto (większość tych co znam to raczej 6-7) plus niektórzy dodatkowe zlecenia. Większość dorabia w innych kołchozach lub po ludziach po kilka h na tydzień lub w garażach robiąc bramy, stoły itp itd.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Trochę spawaczom świat odjechał, ciekawe czemu. Strasznie ciężka praca, dzwigasz ciężary, gorąco jak w piekle, wiecznie cały mokry i spocony siedzisz + dużo czynników niszczących zdrowie (już teraz trochę mniej).

Znam kilku spawaczy i zarabiają nieźle, ale każdy siedzi po 12h w robocie więc nic dziwnego.
  • Odpowiedz