Wpis z mikrobloga

Cześć mam problem moja koleżanka z Rosji poprosiła żebym poda jej lek o nazwie tocoxil. Lek jest do dostania w gabinetach weterynaryjnych ale z uwagi na to ze wiem iż część jej znajomych jest zaangażowana w działania wojenne chciał bym uniknąć leku o podwójnym zastosowaniu(wiadomo pieska trzeba pomóc ruskie szmaty niech zdychają). W związku z czym czy lek o nazwie handlowej trocoxi zawierający substancje czynną mavacoxib ma możliwość zastosowania u ludzi? #weterynaria #farmacja #aptekarskiwabik #medycyna #apteka
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@przemek-leniak: dlaczego nazywasz mnie durniem bo zadałem pytanie? Nie mam pojęcia o farmacji czy medycynie. Jak będziesz chciał czegoś dowiedzieć się o egzekucji długów to też mam cię tak nazwać? Ok dzięki za odpowiedź to śmigam do apteki i podaje niech piesek się leczy.
  • Odpowiedz
@owsikalfred: pytanie nawet najdurniejsze jest zawsze uprawnione

nazwałem cię durniem z powodu tego że życzysz śmierci swojej koleżance i to jakby publicznie

odpowiedź masz rzetelną - mavacoxib po próbach nie został dopuszczony do stosiowania u ludzi i ze względów które ci podałem raczej już nie zostanie dopuszczony - z ubiegania się o dopuszczenie zrezygnowali sami jego producenci
  • Odpowiedz
  • 0
@przemek-leniak: nie życzę jej śmierci chyba zgłupiałeś. Przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem uważam tak jak mówię jej w prywatnych rozmowach że jej znajomi wiedzą gdzie się pchają i dobrze że zdychają
  • Odpowiedz
nazwałem cię durniem z powodu tego że życzysz śmierci swojej koleżance i to jakby publicznie

@przemek-leniak: Srogie piguły xD W jakiej czasoprzestrzeni to wyczytałeś?!

@owsikalfred
Jest sporo preparatów na rynku o zbliżonym działaniu, choćby inne *coxiby. Po co jej akurat ten?
  • Odpowiedz
pisze że jest niedostępny

@owsikalfred: Najłatwiej niech się wybierze do miejscowego weta i przepisze to co jest dostępne.
Z leków z tej samej grupy mamy Previcox (firocoxib), Daxocox (enflicoxib), Onsior (robenacoxib), Cimalgex (cimicoxib). Z podobnych preparatów mamy jeszcze meloksykam czy karprofen. Wątpię, aby wszystkiego u ruskich zabrakło.
  • Odpowiedz