Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Kupiłem dom z klimatyzacją. Skropliny odprowadzane są do rynny wężykiem, żadnego syfonu tu nie widzę, pewnie firma uznała, że nie ma potrzeby. W czasie opadów deszczu z klimatyzatora (wyłączonego) słychać bulgotanie. Nie wiem, czy to wina wody z rynny, która płynie po tej rurce od skroplin (na cały dom mam dwie rynny pionowe, więc ta zbiera wodę z połowy domu, więc nawet przy małym deszczu wody może być tam sporo) czy ktoś zrobił jakąś fuszerke. Jak ten bulgot zlikwidować? #klima #klimatyzacja #pytanie #dom #budujzwykopem #remontujzwykopem #hydraulika

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: ale z ktorej jednostki slychac bulgotanie, wewnetrznej czy zewnetrznej? Skropliny sa odprowadzane z tej drugiej. W sumie po co jakies kolanko tam mialoby byc czy syfon? Nagraj jakis filmik czy cos
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Pasterz30 wewnętrzna jest bezpośrednio za ścianą od zewnętrznej. Klima jest wyłączona cały czas. Kiedy tylko zaczyna padać deszcz, słychać z wewnętrznej bulgot, trochę "echo" jak przy zabawie z plastikowym wężem od pralki.
@cotozazycie jak wyżej - głupi nie jestem. Wąż od skroplin wchodzi na pewnej wysokości rynny, dlatego pomyślałem, że słychać po prostu spływającą w niej wodzie, która jakoś "zahacza" o wąż od skroplin.
Nie
  • Odpowiedz