Mirki #iot #homeassistant #tuya Mam moduł wifi od klimatyzacji (tak nawiasem mówiąc przedstawia się jako esp xD) i klima ma możliwość współpracy z Tuya. Nie chce z tego korzystać chce to przepiąć na home assistanta tak by działało bez jakiejkolwiek chmury, tylko lokalnie. Local tuya zainstalowana na HA natomiast przy skanowaniu urządzeń w sieci przez apke pythonową, odczytuje mi ten moduł, device ID natomiast LocalID jest nullem. Jak to obejść, lub jak dokopać się do tego local id? Metody przez tą jakaś stronke tuyi dla developerow nie działają mi za bardzo..
Dawno temu, pozyskałem klucz przez android Na widows pobrałem BlueStacks , następnie instalacja apk starsza wersja Tuya.(Smart life)
Tuya starszej wersji zapisywała klucz w "telefonie" W pliku bodajże "preferencesglobalkeyeu" jest zaszyty klucz lokalny, Jest tam zapisanych wiele danych. Jak nie chcesz przekopywać linijki danych to można zastosować "TuyaKeyExtractor który to wyodrębni klucze z pliku. PS. Jak dobrze pamiętam po zmianie sieci WIFI klucz zostaje zmieniony
@WykoZakop zainteresuje się tym tematem, dzięki za pomysł, może się w końcu uda.. chyba że przeprogramować jakoś esp w module klimatyzacji xd (bo to wszystko na esp chodzi)
Mam moduł wifi od klimatyzacji (tak nawiasem mówiąc przedstawia się jako esp xD) i klima ma możliwość współpracy z Tuya.
Nie chce z tego korzystać chce to przepiąć na home assistanta tak by działało bez jakiejkolwiek chmury, tylko lokalnie. Local tuya zainstalowana na HA natomiast przy skanowaniu urządzeń w sieci przez apke pythonową, odczytuje mi ten moduł, device ID natomiast LocalID jest nullem.
Jak to obejść, lub jak dokopać się do tego local id?
Metody przez tą jakaś stronke tuyi dla developerow nie działają mi za bardzo..
Na widows pobrałem BlueStacks , następnie instalacja apk starsza wersja Tuya.(Smart life)
Tuya starszej wersji zapisywała klucz w "telefonie"
W pliku bodajże "preferencesglobalkeyeu" jest zaszyty klucz lokalny, Jest tam zapisanych wiele danych.
Jak nie chcesz przekopywać linijki danych to można zastosować "TuyaKeyExtractor który to wyodrębni klucze z pliku.
PS. Jak dobrze pamiętam po zmianie sieci WIFI klucz zostaje zmieniony