Aktywne Wpisy
![rales](https://wykop.pl/cdn/c3397992/rales_W16grSnnwj,q60.jpg)
rales +200
#ralesnatinderze <-- tag do obserwowania
EDYCJA 4
Dziewczyna nr 30 (spotkanie pierwsze i drugie)
Zgodnie z założeniami, obiecałem sobie, że tym razem podejdę bardziej jakościowo. Mniej dziewczyn przesuwałem w prawo, jeżeli w konwersacji widziałem, że druga strona odpisuje bez chęci czy zainteresowania, to nie ciągnąłem, tylko usuwałem parę lub przestawałem dalej pisać.
Nr 30 mieszka ok. 80 km ode mnie. Zesparowało nas przypadkiem, gdy przejeżdżałem obok jej miejscowości. Nie zaprosiłem jej na
EDYCJA 4
Dziewczyna nr 30 (spotkanie pierwsze i drugie)
Zgodnie z założeniami, obiecałem sobie, że tym razem podejdę bardziej jakościowo. Mniej dziewczyn przesuwałem w prawo, jeżeli w konwersacji widziałem, że druga strona odpisuje bez chęci czy zainteresowania, to nie ciągnąłem, tylko usuwałem parę lub przestawałem dalej pisać.
Nr 30 mieszka ok. 80 km ode mnie. Zesparowało nas przypadkiem, gdy przejeżdżałem obok jej miejscowości. Nie zaprosiłem jej na
![Kryspin013](https://wykop.pl/cdn/c0834752/9706540dad0a488c82ae86e6ea9c05672897c0498cd133f6c557a816bdb01e37,q60.png)
Kryspin013 +140
Kiedy twoją jedyną cechą osobowości jest błona dziewicza...
#najka #bekazprawakow #neuropa #heheszki #bekazkatoli
#najka #bekazprawakow #neuropa #heheszki #bekazkatoli
![Kryspin013 - Kiedy twoją jedyną cechą osobowości jest błona dziewicza...
#najka #bek...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/70ffd69417bd798cfa8492ab08b796a7a27749b4d67d5a9fc0f3d999269fe9fa,w150.jpg?author=Kryspin013&auth=dc89f30ebd9e1cc3cde2039a698e066a)
źródło: b8bcIyR4HL5HVAC-
Pobierz
-- 600g mąki, 400g wody
-- 2 - 2.5g świeżych drożdży (dosłownie koniuszek łyżeczki)
-- 18g soli
-- 20 stopni w pomieszczeniu
-- wyrabianie ciasta na 3 razy,
-- postało jeszcze z godzinę w temp. pokojowej, było około pół tego szklanego pojemnika, widać było że startuje
-- po jakiś 8h w lodówce (4.5oC) praktycznie podwoiło objętość
To możliwe na tak małej ilości drożdży?
#pizzaportal #pizza #gotowanie
źródło: pizza
PobierzTak wychodzi z kalkulatora kmp:
PARAMETRY CIASTA
WAGA PORCJI: 254 g
HYDRACJA: 67%
SÓL: 50 g/l
POTRZEBNE SKŁADNIKI
MĄKA: 596 g
WODA: 400 g
SÓL: 20 g
DROŻDŻE ŚWIEŻE: 2,73 g