Aktywne Wpisy
9HYx +764
Mam dobry dzień, więc chciałbym zrobić #rozdajo - 2 x 50PLN na zakup #ksiazki z dowolnej księgarni internetowej. Moim zdaniem należy wspierać promowanie czytania gdzie tylko się da, więc mały gest ode mnie. Jeśli chcesz wziąć udział to zostaw plusika i jakikolwiek komentarz. Losowanie zwycięzców jutro o godz. 16:00, powodzenia.
tiritto +72
Gdyby mi ktoś 2 lata temu powiedział, że będę jedną z tych ksenofobicznych łajz, mówiących, że Ukraińców trzeba wywalić, niech sobie wracają do siebie, to bym nie uwierzył. A tutaj proszę, właśnie do tego stadium już dotarłem. Jedziesz sobie w kolejce, ktoś ogląda filmiki na pełnym głośniku — oczywiście wszystko w języku ukraińskim. Przeglądasz w internecie filmiki rowerzystów, a jak trafisz taki, gdzie jakiś rowerzysta wyskakuje z ryjem na innych, gdzie sam
Olej rzepakowy solo nawet obniża cholesterol, ale w majonezie już podwyższa?
Co takiego złego znajduje się margarynie, którą wrzucił op i ile wg ciebie znajduje się w niej tłuszczy trans, a zwłaszcza w porównaniu z masłem?
Infografika pochodzi akurat z tego artykułu, ale gdzie nie spojrzysz to wszędzie znajdziesz podobne informacje i sami dietetycy nie odradzają, a często zalecają jedzenie margaryn miękkich.
https://dietetykanienazarty.pl/b/maslo-czy-margaryna-sprawdz-jak-psules-swoje-zdrowie-smarujac-kanapke
Nie zamierzam czytać całej
Jak przebiega proces wytwarzania miękkiej margaryny i czy jest ona uwodorniona?
Piszesz o rafinowaniu oleju "do margaryny" - wiesz, że zwykły olej rzepakowy dostępny w sklepach służący do smażenia też jest rafinowany?
To są wszystko powszechnie znane fakty, a ty
Ps. Powodzenia w smażeniu na nierafinowanym oleju.