Wpis z mikrobloga

@Multik0nto: to samo, albo niekoniecznie. Jak z niższej półki, to warto dopłacić tych kilka groszy do rozpoznawalnej marki, bo prędzej mają jakąś sensowną kontrolę jakości, niż nonejmy. Wiadomo, najlepiej wziąć coś z trochę wyższej półki, jak chociażby te wspomniane przez Ciebie. Ale jak op szuka tanio, to lepiej dołożyć chociaż tę równowartość flaszki do zwiększenia bezpieczeństwa.
  • Odpowiedz
@0caffe: jak już musisz po taniości to kup takie z przetyczką, zawsze jakieś zabezpieczenie
jeśli robisz na ziemi, asfalcie kup z jakimiś nóżkami na płasko, jak na pic relu a nie goła blacha prawie pionowo
możesz też kupić 6t jeśli ci podnośnik ogarnie albo bawić się w podnoszenie z klocków./cegieł etc.
nowekontorly - @0caffe: jak już musisz po taniości to kup takie z przetyczką, zawsze ...

źródło: 46703_1

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@nowekontorly te zabezpieczenie w kobyłkach jest zbędne i nie ma żadnego sensu bo te tanie kobyłki pękają na spawach pomiędzy tymi nóżkami. W sekundę spaw pęknie i się rozjadą widziałem kiedyś coś takiego. Dlatego od kilku lat część sensownych hurtowni sprzedaje już tylko kobyłki z atestem, koszt około 100-120 zł za sztukę a uwierzcie mi są dużo masywniejsze mocniejsze po prostu są z grubego materiału a spawy są porządne.
  • Odpowiedz
@lubiep: ja widziałem taką co zaczęła się pruć na blokadzie, więc nie do końca
poza tym jak przypadkiem podniesiesz lewarkiem auto to blokada teoretycznie może zeskoczyć a ta blokada blokuje blokadę więc...
tak czy inaczej sceptycznie jestem nastawiony do oszczędzania na bhp, nawet na rzeczach typu okulary
  • Odpowiedz