Wpis z mikrobloga

@wstanczyk: Tak, nikogo nie obchodzi, dlatego na derby jest zawsze komplet i największa oglądalność. I nie napisałem nic o ultrasach tylko o kibicach chodzących regularnie na mecze, naucz się czytać. Pójdź kiedyś na mecz i zobaczysz, że jak się pojawiają przyśpiewki o tym jaki to rywal nie jest ujowy, to cały stadion śpiewa, a nie garstka kiboli.
  • Odpowiedz
@pjk13: Comarch zatrudnia parę tysięcy ludzi, sam znam kilku kibiców Wisły tam pracujących. Rozumiem, że trzeba ich natychmiastowo wywalić?
  • Odpowiedz
Comarch zatrudnia parę tysięcy ludzi, sam znam kilku kibiców Wisły tam pracujących. Rozumiem, że trzeba ich natychmiastowo wywalić?

@Heero21: poważne nie widzisz różnicy w zatrudnieniu przez klub, a firmę będąca conajwyżej sponsorem tego klubu?
  • Odpowiedz
@Mlody_pelikan mordeczko, śpiewanie przyśpiewek czy sportowa realizacja to jedno, a przenoszenie tego do życia i robienie z rywali wrogów, to zupełnie co innego. Kibicowanie i chodzenie na mecze z rywalami jest w porządku, ale to się serio nie kłóci z pójściem na mecz rywala xd

Nic tylko współczuć ciasnych horyzontów ¯\(ツ)/¯ a na mecze chodze i to na stadiony roznych klubow, z zapalonymi kibicami roznych druzyn i jakoś nikt problemu nie ma
  • Odpowiedz
@wstanczyk: Msiu kolorowy, ja tez mam znajomych kibiców innych klubów i nie jest to wcale żadna patologia i dla każdego taka sytuacja byłaby afrontem. Zresztą nie tylko w Polsce takie rzeczy się dzieją, a ty tego nadal nie jesteś w stanie zrozumieć. Przypomnę chociażby transfer Figo z Barcelony do Realu. Gówno wiesz i srasz, a nie chodzisz na mecze różnych klubów. Ciekawe niby jakich.

Poza tym nawet wybory parlamentarne są idealnym
  • Odpowiedz
@Mlody_pelikan nie wiem kogo ty chcesz oszukać jak bije zamknięcie w bańce i odklejenie od realiów z każdego twojego wpisu tak bardzo, że nie da się nie zauważyć xd na tym skończmy może bo trochę sie mi żal ciebie zaczyna robić że tak o moje uznanie walczysz xd
  • Odpowiedz
@pjk13: oczywiście, że nie ma różnicy - dopóki dana osoba wykonuje swoją pracę rzetelnie, jej aktywności w wolnym czasie nie powinny zupełnie interesować pracodawcy.

Dam Ci inny przykład - kolega ze studiów, rodowity Łodzianin i wierny kibic Widzewa, pracował kilka lat w akademii Legii. Absolutnie nikt nie robił z tego powodu mu zarzutów, bo był dobrym pracownikiem.

A tutaj wybuchła taka afera, bo Cracovia ma jednych z najbardziej zakompleksionych na punkcie
  • Odpowiedz
@pjk13: do zabójstwo to dochodzi nie z powodu kibicowania, a narkotyków i walki o strefy wpływu xD. Serio myślisz, że się tam tną maczetami przez szaliki? Dzięki kibicowani starzy i cwani dilerzy mają armię debili, którymi się wysługują, a jak pokazało już wiele przypadków, to gdy im samym zaczyna się robić ciepło to sypią wszystkich;.
  • Odpowiedz
@Krs90: ludzie w komentarzach tez maja gwozdz wbity w glowe. Zamiast sie cieszyc ze krakowskie dzieciaki moga pocharatac w gale i sie stac moze kiedys reprezentantem to wisla czy cracovia az flashbacki dostalem xD
  • Odpowiedz
@Krs90: Kibole to rak na społeczeństwie i największe patusy. Nie znam nikogo normalnego, kto ogląda lokalną piłkę i chodzi na te wszystkie mecze, każdy to patus i debil w mniejszym lub większym stopniu. Jak przykre życie trzeba mieć, żeby podniecać się że mój klub jest lepszy, a ten drugi to "#!$%@?ć #!$%@? maczetami" XD Jak słyszę te wszystkie idiotyczne przyśpiewki, to aż mnie skręca, jak można być takim bezmózgiem. #!$%@? troglodyci.
  • Odpowiedz
@papaj42 ale akurat na mecz pójść i nawet pośpiewać te przyśpiewki to całkiem fajnie jest, dużo nawet rodzin z dziećmi chodzi, to nie tylko kibole. Problem jest wtedy gdy komus sport i rywalizacja myli się z wrogami i wojną
  • Odpowiedz
@pjk13 nie wiem czy przyjechała na mecz drużyny której kibicuje czy nie, mówię o tym że nie ma żadnych barw Wisly.
Na meczu w czwartek był że mną kolega, który kibicuje Legi ale ze względu na mnie trzymał kciuki za Wisłe w tym meczu.

Co do tego że ludzie ginęli za inny szykuj to od ma prawdę wieku lat nic takiego nie miało miejsca. Ganiaja się "kumaci" z "kumatymi" i nie wiem
  • Odpowiedz
@Krs90: mój ojciec kibicuje wszystkim śląskim drużynom, Górnik, Piast, Ruch kiedyś Odra W, Polonia B itd Jak kiedyś na stadionie KSG zapytał czy jedziemy na Ruch bo akurat wtedy mial jakiś mecz w el do europejskich pucharów to patusy w okół zaczeli do nas startować i wyzywać…
  • Odpowiedz