Aktywne Wpisy
InnyWymiar90 +139
-Łęcina, przecież powtarzałem, nie robimy w elektryce...
-A ja powtarzałem, że do interesów trzeba mieć łeb na karku, a nie w dupie. Fucha się trafiła to bierzemy. Co to za sztuka skręcić dwa kabelki?
-Bogdan, tu są trzy fazy...
-To trzy kabelki, wielka mi różnica
#pokazmorde
-A ja powtarzałem, że do interesów trzeba mieć łeb na karku, a nie w dupie. Fucha się trafiła to bierzemy. Co to za sztuka skręcić dwa kabelki?
-Bogdan, tu są trzy fazy...
-To trzy kabelki, wielka mi różnica
#pokazmorde
Shogun001 +116
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
To już przecież wystarczy Chłopski Rozum™ - sprzedaż zacznie się tam gdzie jest przeciętna zdolność kredytowa. A przeciętna zdolność kredytowa jest co najmniej 30% poniżej obecnych wycen. Czyli bliżej 12k niż 18.
Jak tu doszliśmy, ano beczką. Dwa kwartały darmowego hajsu, kilkadziesiąt tys. kredytów i mamy wypompowane oczekiwania na sam czubeczek.
Tylko na to trzeba nałożyć mental nosacza. Bo rynek nie jest sprawiedliwy. Tak jak teraz ceny są wypompowane na Saturna, tak gdyby dygnęły nawet te pierwsze 10% to polecą do piekła. FOMO działa też w drugą stronę.
Dokładnie w tym momencie politycy siedzą z grubą deweloperką i omawiają ten "problem" przy karkówce i piwerku XD
#nieruchomosci #ekonomia #gospodarka #wkpinvestments
@mickpl: żeby panic sell poszedł musisz mieć jakieś pół roku-rok #!$%@? sentymentu. jakoś w covidzie lekko skorekciło i co? nic, żadnych panicznych wyprzedaży. rząd zaraz zadrukował i była dzida w górę.
Po covidzie było tak samo. Glapa podniósł stopy, na kwiecień 2022 była ostatnia górka kupujących, a na jesieni już kwik deweloperiatu, że "trzeba pomóc młodym".
Teraz brak sprzedaży trwa w zasadzie od początku stycznia. Dlatego jest taka panika. Ten biznes bez sprzedaży może się
@mickpl: ziomek, czytałeś co pisałem tutaj? Jakie kilkadziesiąt xDDD
#!$%@? 100 k kredytów po cichu robiąc drugie 50k. xd
https://wykop.pl/wpis/76068815/uwaga-achtung-szacowni-spadkowicze-i-hejterzy-dewe