Aktywne Wpisy
mirko_anonim +1
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy rozbicie małżeństwa bez dzieci jest moralnie dopuszczalne?
Sytuacja, w której się znalazłam, nie jest łatwa, dlatego chciałabym poznać Wasze opinie. Od pewnego czasu czuję się bardzo silnie związana emocjonalnie z mężczyzną, który niestety jest żonaty. Jest między nami ogromna chemia, czuję, że pasujemy do siebie pod wieloma względami – mamy wspólne zainteresowania, podobne poczucie humoru i zbliżone spojrzenie na życie. Spędzamy razem dużo czasu, zarówno rozmawiając, jak i po prostu ciesząc się swoją obecnością. Od początku czuję, że między nami jest coś wyjątkowego.
Z jednej strony mam poczucie, że spotkałam osobę, która mogłaby być moją bratnią duszą, kimś, z kim mogłabym zbudować coś trwałego. Jego małżeństwo, jak mówi, od dawna nie funkcjonuje dobrze – relacja z żoną stała się raczej rutyną niż prawdziwym partnerstwem, a oni sami coraz bardziej się od siebie oddalają. Nie mają dzieci, co sprawia, że sytuacja jest nieco mniej skomplikowana. On sam mówi, że od dłuższego czasu rozważa rozwód, ale do tej pory nie podjął żadnych konkretnych kroków.
Czy rozbicie małżeństwa bez dzieci jest moralnie dopuszczalne?
Sytuacja, w której się znalazłam, nie jest łatwa, dlatego chciałabym poznać Wasze opinie. Od pewnego czasu czuję się bardzo silnie związana emocjonalnie z mężczyzną, który niestety jest żonaty. Jest między nami ogromna chemia, czuję, że pasujemy do siebie pod wieloma względami – mamy wspólne zainteresowania, podobne poczucie humoru i zbliżone spojrzenie na życie. Spędzamy razem dużo czasu, zarówno rozmawiając, jak i po prostu ciesząc się swoją obecnością. Od początku czuję, że między nami jest coś wyjątkowego.
Z jednej strony mam poczucie, że spotkałam osobę, która mogłaby być moją bratnią duszą, kimś, z kim mogłabym zbudować coś trwałego. Jego małżeństwo, jak mówi, od dawna nie funkcjonuje dobrze – relacja z żoną stała się raczej rutyną niż prawdziwym partnerstwem, a oni sami coraz bardziej się od siebie oddalają. Nie mają dzieci, co sprawia, że sytuacja jest nieco mniej skomplikowana. On sam mówi, że od dłuższego czasu rozważa rozwód, ale do tej pory nie podjął żadnych konkretnych kroków.
mchmjszk +10
Mirki , jechałem sobie dziś na motocyklu, niestety przyśpieszyłem trochę bo była totalna pusta droga i brak budynków dookoła (obok lasy i pola, co oczywiście mnie nie usprawiedliwia) i w oddali widziałem (chyba to był policjant) w kamizelce i zaczął wchodzić na środek drogi (nie machał jeszcze lizakiem) ja jako, że i tak miałem zamiar w lewo skręcić to sobie skręciłem w drogę jak na zdjęciu i pojechałem dalej.
Ale zacząłem teraz się zastanawiać czy jeśli mi zrobili zdjęcie a ja skręciłem w tą wcześniejszą drogę (odległość od nich to było minimum 70-100m, bo policjant był bardzo słabo widoczny, jako mała postać)
Czy zatem mogą potraktować to jako ucieczka przed policją, nie zatrzymanie się do kontroli?
Radiowozu nie widziałem, tylko postać w kamizelce tak jak Policjant, motocykl oczywiście nie ma z przodu tablic, ale jakby chcieli to mogli je sczytać z wcześniejszego skrzyżowania na którym są kamery, tylko czy by im się aż tak chciało?
Nie wiem co teraz robić, pierwszy raz z taką sytuacją się spotkałem. Jeśli jechałbym prosto i mnie faktycznie zatrzymali no to bym zapłacił mandat, raz na parę lat można to zrobić nie zbiedniałbym od tych -200 zł, ale boję się, że teraz jestem poszukiwany? Co robić mirki?
Czy jeśli teraz mnie znów zatrzymają czy mogą mnie np zakuć w kajdany albo coś w tym stylu, jako zbiega? Kurde, świruje już z tego.
#motocykle #samochody #prawo #policja #motoryzacja #droga #majowka #warszawa #mandat
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: mogą. Wszystko mogą jak pokazuje praktyka, za to nie martwiłbym się na twoim miejscu.
widziałeś kiedyś jakość kamer drogowych? Protip: tablica jest nie do odczytania z takich kamer.
posłuchaj mnie uważnie, jutro o 19:45 masz samolot do meksyku.
Bilet wyśle Ci zaraz na e mail. Gdy wyjdziesz z lotniska pod czerwoną budką telefoniczną jest skrytka,
otwórz ją tajnym hasłem : hajduszoboszlo. W niej znajdziesz nowy dowód osobisty,
3000 pesos i kluczyki do mieszkania na przeciwko. Od dziś nazywasz
Przestań świrować, nic nie było. xD
Następnym razem kiedy zachce Ci się p---------ć, rusz dzbanem i miej w świadomości że za rogiem mogą stać niebiescy. Na tor się udaj, żeby pojeździć do odciny.
Jak nie s----------ś a oni na b-----h to ci naskoczą.
Część osób skręcała w lewo, tak jak Ty, część jechała prosto. Pojechałem prosto.
Policmajster powiedział, że znaleźli niewypał i droga jest zanlokowana. Kazał zawrócić i jechać dookoła.
W zasadzie policjant stojący na środku drogi po prostu kieruje ruchem, działa jak biologiczne czerwone światło xD