Aktywne Wpisy
Besalama +53

Nadia_ +217
Cześć Wrocław
Chciałabym nagłośnić sprawę, dotyczącą rozpylenia substancji odstraszającej dziki w jednym z wrocławskich żłobków. Sprawa dotyczy mnie osobiście, bo to żłobek mojej córy. Sprawca nadal jest poszukiwany, może ktoś kojarzy takiego gościa ?
07.09.2025 r. we wczesnych godzinach porannych gość podszedł do okna i wstrzyknął strzykawką z zewnątrz na okno prawdopodobnie hukinol. Rano pracownicy żłobka uchylili okno i w ten sposób został rozpylony kwas masłowy do środka. Żłobek zamknęli na tydzień i
Chciałabym nagłośnić sprawę, dotyczącą rozpylenia substancji odstraszającej dziki w jednym z wrocławskich żłobków. Sprawa dotyczy mnie osobiście, bo to żłobek mojej córy. Sprawca nadal jest poszukiwany, może ktoś kojarzy takiego gościa ?
07.09.2025 r. we wczesnych godzinach porannych gość podszedł do okna i wstrzyknął strzykawką z zewnątrz na okno prawdopodobnie hukinol. Rano pracownicy żłobka uchylili okno i w ten sposób został rozpylony kwas masłowy do środka. Żłobek zamknęli na tydzień i
źródło: 9abace31-7cdb-4dda-a47b-18c09b059961
Pobierz

jakie sa opcje?
#usa #ameryka #emigracja
15 lat temu centrum polskie było w okolicach central/Belmont.
Podpinam się pod pytanie. A jak wygląda sytuacja z takim "zagnieżdżeniem" się w Portland albo Seattle? Czy tam również można w jakiś sposób liczyć na pomoc Polonii? W zasadzie miałbym za co wynająć jakiś pokój i szukać pracy nawet przez rok ;). Np ale dobrze byloby miec gdzie sie podziac zaraz po przylocie. Jak potem wygląda kwestia legalizacji pobytu? Jakiego rzędu oszczednosci trzeba mieć aby
Byłem świadkiem jak dziewczyna mojego kuzyna była zaproszona do Ameryki.
Miała mieć załatwione wszystko.
A nawet nikt jej nie odebrał.
Jechać zobaczyć i na nic nie liczyć.
W Chicago możesz pracować w budowlance i tyle.
No właśnie, jeszcze mając rodzinę byłoby łatwiej. Dla mnie najkorzystniejsze pod względem klimatu byłyby stany północno wschodnie albo zachodnie. Pracowałbym właśnie na budowie a ponad 30 stopniowe upały... cóż.
Chicago jest na tej samej wysokości więc nie ma znaczenia czy w lewo czy prawo.
Zawsze wydawało mi się, że srodkowe stany maja klimat kontynentalny z gorącymi latami i mroźnymi zimami, północno wschodnie i zachodnie umiarkowany oceaniczny.
Podobno w Oregonie, Waszyngtonie bliżej Pacyfiku przez cały rok jest wiosna, chociaż zimy mocno deszczowe. Patrząc na street view właśnie tamte rejony robią na mnie wrażenie jeśli chodzi o przyrodę. Góry, pagórki, duże iglaste drzewa, dużo zieleni. Niesamowicie tam jest.
Na pozosyalym obszarze stanów to raczej podobnie
Natomiast zachód jest niesamowity.
Ale tak byłem przejazdem.