Aktywne Wpisy
Alzena +170
Zazdroszczę wam że jesteście w stanie pić te napoje zero 😔 ja tych słodzików nie jestem w stanie zdzierżyć, zostaje po nich na podniebieniu paskudny, mdły posmak którego nie mogę się pozbyć przez wiele godzin. A co gorsza te napoje bez cukru są o wiele słodsze niż odpowiedniki z cukrem.
#zdrowie #kuchnia
#zdrowie #kuchnia
ziuaxa +539
#powodz we #wroclaw zbiera swoje zniwo. Ciała zalanych leżą dosłownie na ulicach i chodnikach. Nikt ich nie wywozi, nie wiadomo kiedy zostaną wywiezieni na pochówek. Jest gorzej niż podczas pandemii covid.
Dosłownie przed chwilą widziałem rozkładające się ciało całkowicie zalanego wrocławianina w samym centrum stolicy #dolnyslask
Dosłownie przed chwilą widziałem rozkładające się ciało całkowicie zalanego wrocławianina w samym centrum stolicy #dolnyslask
Skuteczność wybranych siatkarzy w prime time. Tylko Play-Offy 2023/24 od półfinałów oraz Final Four Pucharu Polski.
Biorę pod uwagę tylko sety w których jedna drużyna osiągnęła 20 punktów oraz tiebreaki po zmianie stron.
Tomasz Fornal - 20/43 w ataku (30% eff.) - 2 asy, 4 bloki
Jean Patry - 25/60 w ataku (20% eff.) - 3 asy, 3 bloki
Rafał Szymura - 13/39 w ataku (5% eff.)
Karol Butryn - 19/34 w ataku (35% eff.), 2 asy
Bartosz Kwolek - 15/33 w ataku (36% eff.), 6 asów, 3 bloki
Trevor Clevenot - 13/31 w ataku (26% eff.), 1 blok
Kevin Tillie - 10/18 w ataku (39% eff.), 3 asy, 1 blok
Bartłomiej Bołądź - 16/32 w ataku (28% eff.), 1 blok
Artur Szalpuk - 13/36 w ataku (22% eff.), 1 blok
Klemen Cebulj - 21/31 w ataku (48% eff.), 1 blok
Yacine Louati - 10/24 w ataku (21% eff.), 1 as, 2 bloki
Torey Defalco - 9/23 w ataku (13% eff.)
- Co ten Cebulj robi, że tak gra w końcówkach. Niedziwne, że Słoweńcy tacy twardzi
- Jastrzębie grało pod Patry'ego
- Butryn i Bołądź niby okej w ataku - obaj zagrali w końcówkach lepiej niż na dystansach meczów, ale dołożyli mało bloków i asów
- z kolei Kwolkowi ręka nie drży przy zagrywce
- dobry, ale mało obciążany Tillie
- cienki Szymura
- Defalco nieefektywny, podobnie jak Louati, ale pamiętajmy jaką piłkę Amerykanin popsuł w tiebreaku vs JW
@vasos: Zastanawia mnie na jak długo zagości TJ w kraju kwitnącej wiśni. Czy Japończycy są świadomi jak słabego mentalnie zatrudniają zawodnika. Niby wzmocnienie ma MMG ale lekkiego chleba z nim nie będzie miał.
A przypominam sobie że
@vasos: Sam nie wiem? Może bardziej mix Weber & Firlej?