Wpis z mikrobloga

@Megasuper @Niedobry Czym cieplej tym miejscowi bardziej się ubierają. Tym sposobem chronią się od upału i słońca. Dla kobiet biała skóra ma ogromne znaczenie więc większość dziewczyn w upalne dni jeździ na motorkach w swetrach, rękawiczkach, długich spodniach, szalikach i mają, może nie w Kambodży ale w Wietnamie czy innych ościennych krajach, specjalne pokrowce na nogi.
Mężczyźni natomiast noszą szaliki aby uchronić kark od słońca i bardzo często używają go
  • Odpowiedz
@kapitan-azja: O ile jeszcze rozumiem szalik na motor czy tam dwuplatowiec... Jesli jestes pilotem z I Wojny swiatowej lub nie stac Cie na normalny "komin" lub nie lubisz... (Co prawda szaliczek wkrecajacy sie w jakis ruchomy element skuterka uruchamia wyobraznie u normalnych ludzi. No ale wyglada sie w nim tak "cool" i "khmersko" przeciez.)

To tlumaczenie tego noszeniem 24h na dobe na szyi recznika w ktory wcierasz pot to juz
  • Odpowiedz
@Niedobry Szalik czy komin ? Co to za różnica ? Jak masz chociaż odrobinę oleju w głowie to „kramę” założysz tak, że nawet spod kurtki nie będzie jej widać więc o potencjalne wkręcenie się w jakąkolwiek część nie ma mowy. Poza tym kto o zdrowych zmysłach zakładał by go na wierzch jadąc motorem czy skuterem. Owija się go wokół szyi a resztę wkłada pod koszulkę. To czy się wygląda „cool” jest
  • Odpowiedz
@Niedobry Nic do Ciebie nie mam ale nie wiem po co ciągniesz tą dyskusję. Megasuper wspomniał o noszeniu szalika w temperaturze +35 stopni bo dla niego pewnie jest zaskoczeniem, że używa się takie rzeczy w taki upał. Ty odpowiadasz dwoma zdaniami z czego pierwsze jeszcze jest zrozumiałe ale drugie już nie do końca: „Jego typ na małolaty. XD” - co to jest ? Masz na myśli chyba „styl na małolaty”.
Rzeczowo
  • Odpowiedz
@kapitan-azja: A ja w 3 sekundy wyjasniam ze to zwykla "moda" u tego typka. Bo ani nie jezdzi skuterem/motorem ani nie jest pilotem.

Nie rozumiem co maja stare khmerskie/ azjatyckie zwyczaje do pijaka i dewianta NA ROWERZE...

O to mi
  • Odpowiedz
@Niedobry Spoko. Dziękuję bardzo za wyjaśnienie 🙏
Ja mam z natury bardzo pozytywny stosunek do wszystkich ludzi. Nie oglądam praktycznie żadnego vloga z Siem Reap 😁 Wolę poczytać Was lub … Nas … bo pisząc komentarze też czuję się częścią tego tagu 😁 Jest bardziej ciekawy ale … jak trafi się jakaś interesująca wiadomość to wtedy zaglądam na któryś z kanałów.
Czasem coś napiszę i nawet nie używam innego nicku niż
  • Odpowiedz