Wpis z mikrobloga

moim marzeniem jest to żebym nie musiała pracować i mieć dużo pieniędzy i wtedy cały wolny czas bym przeznaczyła na pasje i na to czego chciałabym się nauczyć ( ͡° ʖ̯ ͡°) #pracbaza
  • 39
  • Odpowiedz
@ItsyBitsyPajonk @sberatel uzależnienie się finansowo od kogokolwiek to nie jest dobry pomysł xd

@laventel: No to w czasie leniuchowania za cudze pieniądze rozwijaj się w kierunku który zapewni jakiś przychód jakby darmowe pieniądze się skończyły. Pewnie sporo osób wyrwało by się z biedy gdyby wpadli w małżeństwa, dzieci, nałogi i inne zobowiązanie przez które muszą pracować w fabryce smrodu od rana do wieczora i nie mają czasu na samorozwój.
  • Odpowiedz
  • 2
@Wookie2020 @frow @Urajah gram na gitarze i w końcu zapisałam się na lekcje i w sumie tylko na tyle mi teraz starcza czasu bo pracuje i studiuje dziennie, a poza tym chciałabym się nauczyć hiszpańskiego. W sensie kiedyś to zrobię na pewno. A tak poza tym to chciałabym się jeszcze nauczyć grać na pianinie, jeździć figurowo na łyżwach/rolkach i chodzić sobie na siłkę w wolnych chwilach. No i niby to jest do
  • Odpowiedz
@laventel: no kumam, doba jest kure23wsko krótka. trzymam kciuki chociaż za tą gitarę bo sam gram ;d chociaż to jest taka dziedzina, że jak byś złapała bakcyla na poważnie to nigdy się przygoda nie kończy bo zawsze jest jakiś progres do zrobienia xd a może ze wszystkim tak jest
  • Odpowiedz
@laventel ile masz lat? Mozesz jeszcze ogarnąć te rzeczy na amatorsko dobrym poziomie lajtowo pracując. Ale nawet jak byś nie pracowała, nie ogarniesz żadnej z tych rzeczy na #!$%@? poziomie poświęcając kazdej z tych rzeczy tyle samo czasu.
Po skończeniu studiów zostanie Ci tylko praca, będziesz miec masę czasu wolnego. Na swoim przykładzie - praca etat, chata do ogarniania, chodze na siłkę regularnie, zajmuje się stolarstwem, czasem uczę się języka, spotkania ze
  • Odpowiedz
  • 0
@peteQ 24, właśnie nie mogę się doczekać aż studia skończę ( ͡º ͜ʖ͡º) nawet do wakacji czekam bo będę mieć sama pracę i będę więcej na gitarce grać ()
  • Odpowiedz
nie musiała pracować i mieć dużo pieniędzy

@laventel: Nic fajnego, leże, plecy #!$%@?ą, od miesiecy nie chce sie z domu nawet wychodzić. Znajomi dzieci praca itd więc do 18;00 i tak nie ma do kogo gęby otworzyć. Pierwsze pół roku jest fajne. Ale potem człowiek dziadzieje. Jak naprawdę nie jesteś turbo bogaty to nie ma właściwie niczego do roboty. Sama możliwość niepracowania u Janusza jest spoko tylko pozornie.

Miałem masę planów,
  • Odpowiedz
@laventel: nie chcesz. Niestety opcja po między jest dobra tylko na jakiś czas.
Najlepiej pracować na część etatu i dało się z tego wyżyć lub mieć kupę siana na nowe doznania.
  • Odpowiedz
@laventel: Wydaję mi się, że to marzenie jest kolektywne :) Też bym chciał mieć taki luz w obszarze finansowym, by całkowicie zająć się pasjami, ale jest jak jest :p A co do chęci wymaksowania jakiejś umiejętności i braku czasu na to, aby to zrobić, to ja do tego podchodzę trochę inaczej - patrze na to jak na czytanie książek ulubionego autora. Chcę to robić powoli, by jak najbardziej się tym cieszyć
  • Odpowiedz