Aktywne Wpisy
drobne_na_taryfe +178
miałam już sąsiadów jarających na balkonie fajki i blanty, trzymających tam niezamykające japy papużki, dzieci i psy, ale gość używający co drugi dzień na balkonie frytkownicy to nowa jakość
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Chodzi mi o to, że ustawiam sobie na przykład, że bot gra czarnymi i rusza się dokładnie tak jak leci obrona sycylijska wariant najdorfa i tak 10 ruchów. A nie, że raz obrona francuska, raz partia włoska raz jeszcze c--j wie co, w ten sposób to w życiu debiutów nie ogarnę xD
@march No właśnie tam nie mogę tego znaleźć :(
@Wegrzynski Nie no muszę ogarnąć te chociaż podstawowe debiuty bo znam w zasadzie tylko kilka i to z grubsza, jak się nie wyjebię w debiucie to potem już ładnie idzie, ale za często tracę partie przez nieznajomość debiutu właśnie
1400 chess.com
1100Nie ucz się 20 debiutów po 15 ruchow
@robertx: To jeszcze przez co najmniej 300 oczek nie powinieneś się przejmować pamięciową nauką debiutów
Później możesz użyć np. aplikacja gdzie wgrywasz powstały pgn i sprawdzasz się. Np. Chess opening trainer, losuje Ci debiuty tylko spośród twoich opracowań.
Chodziło mi o sprawdzenie się w konkretnym wariancie który tworzy się samemu że zrozumieniem. Ogólnie to chyba ciężko samemu bez trenera albo dobrej książki. Dobrego trenera nic nie zastąpi.