Aktywne Wpisy
mirko_anonim +33
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Moderator odrzuca bo brutalna prawda w oczy kole. :)
No dobra.
Naruchaliście gówniaków, no i co? Gdzie to mityczne szczęście? 1:2 że synek się rozbije zaćpany furą, a córcię zgwałcą w uberze. Czasy coraz cięższe, bez hajsu jesteś nikim (brak dostępu do dobry usług, edukacji, opieki zdrowotnej, wypoczynku). Do życia jak eremita dzieci nie przekonasz. 18 albo i 26 lat z--------u i ciągłej walki o przedszkole, o szkołę, o
Moderator odrzuca bo brutalna prawda w oczy kole. :)
No dobra.
Naruchaliście gówniaków, no i co? Gdzie to mityczne szczęście? 1:2 że synek się rozbije zaćpany furą, a córcię zgwałcą w uberze. Czasy coraz cięższe, bez hajsu jesteś nikim (brak dostępu do dobry usług, edukacji, opieki zdrowotnej, wypoczynku). Do życia jak eremita dzieci nie przekonasz. 18 albo i 26 lat z--------u i ciągłej walki o przedszkole, o szkołę, o
Wrrronika +58
Szukam żony do spakowania paczki w odświętny papier
Z tego co czytałam, tylko żona potrafi dobrze spakować, a ja takowej nie mam
#wykopaka
Z tego co czytałam, tylko żona potrafi dobrze spakować, a ja takowej nie mam
#wykopaka
W wieku 26 lat płacę masakryczne podatki (jednoosobowa działalność gospodarcza). ZUS co miesiąc to 2k zł gdzie nie leczę się z państwówki bo na sam rezonans dostałem termin za 3-4 miesiące gdzie mogę mieć zagrożenie nowotworu i tak muszę iść prywatnie. Muszę pracować po godzinach żeby zarobić 100k na wkład własny ponieważ w wieku 26 lat dalej nie mam swojego mieszkania i z roku na rok to co oszczędzę jest mniejsze niż próg który chce przekroczyć. Omijają mnie wszystkie dotacje. Nie mam dzieci. Na kredyt 2% na działalności nie spełniałem minimalnych dochodów (grubo ponad 10k netto XD). Nie dostaje 13, 14. Nie jestem górnikiem. Nie jestem rolnikiem. Nie jestem samotną matką kilku bombelków. Jestem zwyczajnie dojną krową. I teraz ktoś ma czelność mówić, że skoro kraj mi tyle daje (ciekawe k---a gdzie XD) to mam z pieśnią na ustach i dumą w sercu zdechnąć jak pies w okopie by Pan polityk mój Pan i władca mógł sobie na spokojnie uciec i opowiadać swoim wnukom jakim to on nie był wielkim patriotom xd
Dlatego bardzo mocno współczuje tym chłopakom z Ukrainy co uczciwie tutaj pracują i próbują związać koniec z końcem a są za to szykanowani
#wojsko #ukraina #obowiazkowecwiczeniawojskowe
Będą ci p-------ć kocopoły, ze "politycy nie mogą służyć w trakcie wojny, bo ktoś musi rządzić". Poniekąd to prawda, ale nie dla wszystkich.
Oczywiście marzenia ściętej głowy. Musimy pamiętać, że stare dziady nie mające pojęcia o niczym i będący na państwowych stanowiskach są bardziej potrzebni do odbudowy kraju niż architekci, elektrycy, budowlańcy czy operatorzy maszyn ( ͡° ͜ʖ ͡
Moim pierwszym priorytetem oprócz ratowania własnej d--y jest wyciągnięcie mojej matki, siostry i mojej kobiety z tego piekła. Mam odłożone fundusze w kruszcach by wyprowadzić ich za granicę. Mam tez spakowane racje żywnościowe i plan gdzie jechać by było bezpiecznie. Potem będę ratować swoją dupę. A to, że twoją matkę zostawisz na okupowanej ziemi
@xiv7: No widzisz. Ja dokładnie wiem ile płacę za zus miesięcznie. Oddaje ponad 2k złotych i jeszcze mam się tułać po Polsce by ktoś mi zrobił rezonans za 700 zł?
@xiv7: Widzisz, ja to zostawiam ich sumieniu. Gdyby moja matka mnie biła a kobieta zdradzała to miałbym to gdzieś. Nigdy nie wiesz jaką kto ma historię. Może ktoś nie ma bliskiej rodziny?
Ej serio super lifehack xd nie wiedziałem. Zaraz
@xiv7: ale co to mnie obchodzi. Mając do wyboru dwie opcje 1) wyjeżdżam z całą rodziną za granicę, 2) zostaję walczyć (i potencjalnie zginąć), bo rodzina chce zostać "na ojcowiźnie", to bez wahania wybieram pierwszy wariant. A jeżeli rodzina nie chce się wyprowadzić "bo ojcowizna" to wyjeżdżam
@SgtAlApone_: no chyba że nagle wypadłaby mi delegacja zagraniczna. Taka trwająca z kilka miesięcy - zbiegi okoliczności się zdarzają ( ͡° ͜ʖ ͡°)