Wpis z mikrobloga

Walaszek tekstem "jak się kochają to #!$%@? z nimi" zmienił polski światopogląd dotyczący innych ludzi/orientacji bardziej niż cała lewica i wszystkie organizacje razem wzięte. Nie zapraszam do dyskusji.
#walaszek #polska

• 68
  • Odpowiedz
A według badań, to co najbardziej wpływa na 'zmianę światopoglądu', to bezpośredni kontakt z daną grupą społeczną. Im więcej gejów, osób trans, islamistów, ukraińców, kobiet znasz, tym jesteś do nich przychylniej nastawiony.

@antipopulismus: no chyba wlasnie dokladnie na odwrót xD
  • Odpowiedz
Ja całe życie myślałem że tekst "w piwnicy u dziadka" happysadu to historia faceta który wyruchał młodszą kuzynkę a nie historia homoseksualnego związku...

@whiskas: też tak myślałam, myślałam że znam ten tekst i nie ma żadnych przesłanek, że to ma być o parze gejów xD bo byłam przekonana, ze on się tam zwraca do kogoś w formie żeńskiej, ale teraz jak czytam ostatnią zwrotkę to w sumie faktycznie
  • Odpowiedz
@Errad:

Kluby gejowskie były w Polsce od zawsze i nikogo poza gejami nie interesowały

Nie masz w ogóle pojęcia o czym mówisz xD. https://krakow.naszemiasto.pl/krakow-polowanie-na-homoseksualistow-pod-klubem-dla-lgbt-co/ar/c1-7372789

Pierwsza kawiarnia otwarta na osoby homo (Cafe fiolka) przetrwała zaledwie dwa lata, bo właściciel nie radził sobie z ciągłymi napadami na klientów. Ty sądzisz, że większość klubów gejowskich w Polsce jest ciężko ukryta w jakichś piwnicach z wejściem nie wiadomo gdzie po co xD? Non stop
  • Odpowiedz
Strefy wolne od LGBT były odpowiedzią na wprowadzenie nauki o masturbacji dla dzieci w Warszawie

@Errad: co xD ale brednie.

@Piastan Bo Walaszek zrozumiał Polskę i Polaków. Tylko przypłacił to szaleństwem.
  • Odpowiedz
@Ekspert_od_niczego: dokladnie tak, jak badania na temat klimatu i szczepionek :D wlasnie czytałem gdzieś niedawno, ze zweryfikowano tysiące opublikowanych badań i wypieprzono ich wyniki w kosmos, bo okazały się fałszywe. Płakaliście, ze tvp państwowa wykrzywia czasoprzestrzeń, ale państwowy cbos już jest obiektywny. Zabawne.
  • Odpowiedz