Wpis z mikrobloga

Odpalcie sobie kiedyś kamerę live z jakiegoś miasta, kraków, warszawa, rzeszów, czy coś podobnego. Albo jak jesteście z miasta to wskoczcie na rower, najlepiej w sobotę lub niedziele około godziny 12-15. Mi to najbardziej ryje głowę. Gdy widzę tych wszystkich ludzi, którzy wychodzą na spacer zrelaksować się, idą pod parasol napić się piwa, do knajpy coś zjeść, 30 letni sąsiad przyjeżdża swoim samochodem z ładną, zgrabną dziewczyną. Ja w wieku 30 lat nie mam samochodu, nigdy nie miałem dziewczyny i aktualnie mam 6 chorób. Jak byłem w zusie bo wezwali mnie do orzeczenia lekarskiego gdy przedłużali mi chorobowe na kolejne 6 miesięcy (świadczenie rehabilitacyjne) to lekarka powiedziała cytuje "współczuje panu" czaicie to? lekarka w zusie tak powiedziała, przecież oni tam wszyscy kombinują jak ci nie dać takiego świadczenia a ona mówi że mi współczuje.

Nie wiem co to życie towarzyskie - na prawdę, nie wiem co to jest. W telefonie mam wpisanych 5 osób w tym żadnego kolegi lub koleżanki bo ich nie mam. Żyje w jakimś koszmarze. Na nikogo w rodzinie nie mogę liczyć. Od dzieciństwa nerwica lękowa, depresja, fobia społeczna, rówieśnicy cisneli bekę ze mnie i z mojej rodziny (patologia i alkoholizm) szczerze? gdybym był zdrowy fizycznie i psychicznie to myślę że bym to ogarnął, nawet w tym wieku, ale obecnie.. nie ma na to nawet cienia szansy. #przegryw #przegrywpo30tce
  • 29
  • Odpowiedz
@KonserwatywnyMocny no a gdzie mieszkasz? Z rodzicami? Jak w ogóle żyjesz? Ciekaw jestem po prostu, rodzice zapewniają Ci jedzenie a co z resztą potrzeb? Nie niesie Cie żeby gdzieś wyjść, skorzystać z jakiejś atrakcji typu kino/basen/bilard itp?
  • Odpowiedz
@Francis_Drake: Pewnie i tak bo jeszcze w szkole miałem zdiagnozowaną depresje dwa razy. Obecnie skupiam się na zrzuceniu nadwagi bo mam z tym problem. Idzie nieźle ale trochę czasu jednak potrzeba. Co robię cały dzień? Słucham różne ciekawe niszowe audycje lub czytam książki.
  • Odpowiedz
@KonserwatywnyMocny:

studiowałeś?
zawód wyuczony czy wykształcenie?
język jakiś znasz? może ucz się języka zamiast jakichś audycji..
myślałeś żeby wyjechać stąd w #!$%@? za granicę?

@Darthal:

gdybym był zdrowy fizycznie i psychicznie to myślę że bym to ogarnął, nawet w tym wieku

co byś niby ogarnął? W wieku 30 lat?!
W ty wieku można się skupić na wiedzy i kwalifikacjach zawodowych i skupić się na walce o komfortowe życie, czytaj kasę.
  • Odpowiedz
  • 1
@czlowiek_z_aspiracjami: Masz rację, nawet gdybym robił cuda na kiju to nie nadrobię tego co straciłem, nawet nie wiedziałbym jak utrzymać taką relację z np 30 latką, co mówić, jak się zachowywać, przeraża mnie to. Jestem jak dziecko.
  • Odpowiedz