Aktywne Wpisy
czykoniemnieslysza +189
Rzeszów, wiosna 2012 r. Niedawno Tusk ogłosił, że wszyscy będą pracować do 67. roku życia, w wielu regionach Polski zaczynają się poszukiwania gazu łupkowego (jak się okaże, bez powodzenia), za chwilę usłyszymy Koko Euro spoko i będziemy oglądać kompromitację drużyny Smudy. Pamiętacie?
#polska #nostalgia
#polska #nostalgia
Tekicik +2
Na jakiej wysokości robiliście blaty w kuchni będąc wysoką parą? Mam 203 wzrostu, mój #rozowypasek 194 i zastanawiamy się czy 115 cm byłoby ok? Na jakiej wysokości dać wtedy górne szafki? Ktoś ma doświadczenie?
#remontujzwykopem #zwiazki
#remontujzwykopem #zwiazki
Byłem dzisiaj na ściąganiu szwów chirurgicznych po wycięciu zmiany skórnej na udzie. Jak wróciłem do domu to zobaczyłem, że do spodni dresowych jest przyczepiony jeden szew i doszedłem do wniosku, że musiał się oderwać od rany podczas drogi DO szpitala.
Za dwa tygodnie idę znowu do chirurga odebrać wyniki, ale zastanawiam się, czy istnieje możliwość, że część tego oderwanego szwa została pod skórą i czy już tam zostanie, bo wrośnie w skórę przez te dwa tygodnie.
Wiem też, że są szwy rozpuszczalne i nierozpuszczalne, ale zakładam tutaj scenariusz, że jednak miałem założone szwy nierozpuszczalne.
Zdjęcie podglądowe z internetu.
#medycyna #zdrowie #lekarz #chirurgia #kiciochpyta
Powtarzam: wiem, że rozpuszczalne szwy jak sama nazwa wskazuje po jakimś czasie znikają, ale nierozpuszczalne nie.