Na krytykę „ciepłej wody w kranie” Tuska i przypomnienie „szarpnięcia cuglami” z czasów pierwszej Platformy, minister Sienkiewicz odpowiedział: „Zarzut, że znalazł się taki rząd w Polsce, który schował do kieszeni marzenia o podmiotowej polityce i nie jest w stanie realizować jakiejś własnej agendy, a koncentruje się na tym, aby te trzy bankructwa nadrobić i nie doprowadzić do podobnych tragedii w przyszłości, jest niepoważny. Efektem takich rządów była przecież istotna zmiana w sferze stosunków społecznych”.
Polska zawsze będzie krajem peryferyjnym. W naszym interesie jest rezygnacja ze snów o podmiotowości. Tylko wówczas w spokoju będziemy mogli korzystać z dobrodziejstw naszego peryferyjnego położenia. Jesteśmy wewnętrzną gospodarką Niemiec, wywijanie szabelką to s---------o – przekonywał prawnuk autora Trylogii.
@oydamoydam: Chyba najlepszy artykuł pokazujący co tak naprawdę mają w głowach uśmiechnięte "elity". A przynajmniek ta część zdolna do jakiejś refleksji. Szkoda, z takimi zakompleksieńcami stracimy kolejne lata. Oby nie niepodległość.
@oydamoydam: @willard na tym filmiku na dole jest ruska s---------a kolega Piskorskiego i reszty rusofili dracy morde o Polexicie - wszedzie go ostatnio pelno
@Miniu30: Ciekawe, nie wiedziałem, że to jest ten sam krąg. Myślałem, że nie ma nic wspólnego z tą grupą. Bo jego poglady na ekonomiczną niezależność wydały mi się interesujące i kontrastujące z idealizmem np. Rosatiego.
Prof. Stanisława Bieleń znam z uniwerytetu, bo miałem z nim wykłady, wtedy na wydziale była masa wykładowców, ktorzy byli antyamerykańscy jeszcze z czasów PRL-u. Ale teraz mi się przypomniało, że Bieleń nie jest prorosyjski. Opowiadał
@oydamoydam: oni maja takie poglady jakie sa potrzebne by Rosje wspierac , taki Sykulski staral sie nawet z Nowoczesnej przeciez startowac, Kolodziejczak nie mam pojecia jak trafil to PO ale palil amerykanskie flagi jeszcze 3 lata temu.. Polacy nie sa raczej pro rosyjscy , sympati do komuny u nas juz obecnie tez nie ma nawet na zblizonym poziomie do innych krajow bloku wiec robia co moga. Rosja antysemicja byla zawsze
oni maja takie poglady jakie sa potrzebne by Rosje wspierac , taki Sykulski staral sie nawet z Nowoczesnej przeciez startowac, Kolodziejczak nie mam pojecia jak trafil to PO ale palil amerykanskie flagi jeszcze 3 lata temu.. Polacy nie sa raczej pro rosyjscy , sympati do komuny u nas juz obecnie tez nie ma nawet na zblizonym poziomie do innych krajow bloku wiec robia co moga.
Rosja antysemicja byla zawsze a zydzie rosyjscy i tak ja kochali i wspierali nawet jak ich wyganiala masowo. Widac to dzis nawet w Izraelu ktory stal sie mala Moswka - masz przyklad w ich ambasadorze placzacym za ZSRR.
Nie mam pomysłu dlaczego cześć PIS związana z Radiem Maryja jest prorosyjska, a raczej antyzachodnia?
Może kluczem do odszyfrowania tego jest prorosyjskość części prawicy amerykańskiej wywodzącej się z WASP, która jest antyglobalistyczna czytaj przeciwna wpływom żydowskim w USA (to konkurencja która odsuwa WASP od wpływu na Amerykę) i uważa ona, że Rosja jest jedynym krajem kultury europejskiej, który nie jest pod wpływem żydowsko-globalistycznym (oni tak na to patrzą). W Polsce patrz stowarzyszenie
@oydamoydam: chyba za bardzo przekombinowane - ja sadze zwyczajnie prosciej kosciol bym zinfiltrowany w czasie komuny, za Rosja zawsze szly pieniadze. Radio Maryja nadawalo z rosyjskich nadajnikow , przedstawiciele ambasady rosyjskiej byli tam na imprezach a wszystko sie dzialo w latach 90 za czasow Jelcyna gdzie Rosja byla panstwem upadlym i niczym ideologicznie nie walczyla z zachodem ale agenture utrzymywala. Kaczynski wtedy nazwywal ich opcja targowicka
chyba za bardzo przekombinowane - ja sadze zwyczajnie prosciej kosciol bym zinfiltrowany w czasie komuny, za Rosja zawsze szly pieniadze. Radio Maryja nadawalo z rosyjskich nadajnikow , przedstawiciele ambasady rosyjskiej byli tam na imprezach a wszystko sie dzialo w latach 90 za czasow Jelcyna gdzie Rosja byla panstwem upadlym i niczym ideologicznie nie walczyla z zachodem ale agenture utrzymywala. Kaczynski wtedy nazwywal ich opcja targowicka
#polska
#polityka
#sienkiewicz
https://twitter.com/KlubJagiellonsk/status/1781177654814650800
Prof. Stanisława Bieleń znam z uniwerytetu, bo miałem z nim wykłady, wtedy na wydziale była masa wykładowców, ktorzy byli antyamerykańscy jeszcze z czasów PRL-u. Ale teraz mi się przypomniało, że Bieleń nie jest prorosyjski. Opowiadał
Rosja antysemicja byla zawsze
Tak,
Nie mam pomysłu dlaczego cześć PIS związana z Radiem Maryja jest prorosyjska, a raczej antyzachodnia?
Może kluczem do odszyfrowania tego jest prorosyjskość części prawicy amerykańskiej wywodzącej się z WASP, która jest antyglobalistyczna czytaj przeciwna wpływom żydowskim w USA (to konkurencja która odsuwa WASP od wpływu na Amerykę) i uważa ona, że Rosja jest jedynym krajem kultury europejskiej, który nie jest pod wpływem żydowsko-globalistycznym (oni tak na to patrzą). W Polsce patrz stowarzyszenie
@Miniu30: Tego też nie można