Aktywne Wpisy
szpaczuh +265
Siemka, każdy kto kojarzy #aferaczekoladowa z tego wpisu https://wykop.pl/wpis/78781251/rozdajo-kojarzycie-akcje-pare-dni-temu-co-koles-ro
to finalnie uda mi się zjeść czekoladę!
Jeden wykopek @kingcel był na tyle dobry, że zrobił nowe #rozdajo gdzie do wygrania było 20 czekolad i jeśli będzie 500 plusów to i ja dostane https://wykop.pl/wpis/78783409/rozdajo-do-wygrania-20-nienaruszonych-czekolad-wed i w odróżnieniu od tego co wysłał @berito czekolada przyszła cała w kartonie od oficjalnego sklepu wedla (。◕‿‿◕
to finalnie uda mi się zjeść czekoladę!
Jeden wykopek @kingcel był na tyle dobry, że zrobił nowe #rozdajo gdzie do wygrania było 20 czekolad i jeśli będzie 500 plusów to i ja dostane https://wykop.pl/wpis/78783409/rozdajo-do-wygrania-20-nienaruszonych-czekolad-wed i w odróżnieniu od tego co wysłał @berito czekolada przyszła cała w kartonie od oficjalnego sklepu wedla (。◕‿‿◕
Znajomy stwierdził że mnie p------o bo powiedziałem mu że gdybym ja remontował dom (w planach jeszcze nie wiem kiedy) to rozpisałem sobie że dla ekip które będą robić chce mieć przygotowane:
mały kontener sanitarny (2x wc 1x umywalka (dezynfekcja, mydło) i 1x prysznic)
Do tego stoisko w stylu kawa, herbata, boiler z goraca woda, batoniki energetyczne, woda, soki, przekąski typu wafle ryżowe, no ogólnie takie wiecie jak na magazynach często jest, nic ciepłego
mały kontener sanitarny (2x wc 1x umywalka (dezynfekcja, mydło) i 1x prysznic)
Do tego stoisko w stylu kawa, herbata, boiler z goraca woda, batoniki energetyczne, woda, soki, przekąski typu wafle ryżowe, no ogólnie takie wiecie jak na magazynach często jest, nic ciepłego
Czy zapewnienie pracownikowi budowlanemu takich rzeczy to przesada?
- Dobry pomysł. 35.9% (184)
- Zły pomysł. 64.1% (329)
Powoli młodzi odwracają się od wszechobecnej kultury picia. Skoro nawet w tak specyficznym środowisku jak wykop większość dostrzega, że sprzedaż alkoholu w Polsce praktycznie bez żadnych ograniczeń jest problemem to znaczy, że może za jakiś czas dotrzemy do cywilizacji gdzie nadmiarowe picie nazywa się alkoholizmem, a nie wielopokoleniową tradycją hue hue.
#polityka #wykop #alkoholizm #a-----l #sejm #bekazprawakow
A
No to teraz już wiemy - winę za cały alkoholizm w Polsce i na świecie ponoszą reklamy i marketing.
Nie patologia i niskie IQ tylko reklamy.
( ͡°( ͡° ͜ʖ
@SebastianDosiadlgo: Kolejny pokaz ignorancji oraz braku znajomości tematu. Nie ponoszą całej winy i nigdzie tego nie napisałem. Natomiast są silnym narzędziem wywierającym poczucie chęci na dany produkt lub usługę. Czy myślisz, że bez odpowiedniej reklamy i marketingu ktokolwiek kupowałby buty Balenciagi za 2 koła albo jakieś bluzki za tysiąc złotych? XD
@Lambo994: zgadza się. Współczuję Norwegom. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@BennyLava: Widzę, że korwinizmy wjechały mocno. A wiesz o tym, że w Stanach Zjednoczonych, słynny republikański prezydent Regan, a Republikanie słyną z koncepcji państwa minimalnego itp. W 1984 roku wprowadził ustawę podwyższającą minimalny legalny wiek spożycia alkoholu z 18 do 21 lat? Na dodatek zastrzegł w ustawie, że stany chcące obniżyć "legal drinking age" do 18 lat,
@straszny_cham: Wiesz o tym, że w miejscu publicznym nie możesz nosić noży na widoku? Nóż ma masę innych przeznaczeń, więc nie wiem jak miałby wyglądać zakaz sprzedaży. Natomiast na przykład broni palnej nie sprzedaje się na dowód i byle komu. Tylko dostęp ma policja, wojsko i inne służby oraz wykwalifikowane osoby. I nikt nie krzyczy sprzedajmy b--ń każdemu, bo to odbiera nam wolność.
Wracając
@Lambo994: człowieku, chyba znasz złych ludzi xD
@Lambo994 no właśnie, to jest specyficzne środowisko: nerdy, piwniczaki, kilka ogarniętych osób - nikt z nich nie pije (dużo/nałogowo).
W społeczeństwie jest za to dużo Januszy i Sebów, dla których wieczorny czteropak to normalna sprawa.
Problem z alkoholem paradoksalnie nie leży w alkoholu tylko w przyczynach sięgania po niego.
A teraz inaczej jesteś na wsi do stacji masz kilka kilometrów. Siedzisz z ziomkami i walicie wódę, ta się kończy ale pić chcecie dalej to co robicie? Przechodzicie na herbatę czy ruszacie na stację autem? No właśnie...
Raz, drugi nic się nie stało, trzeci wypad i wpadacie na rodzinę z dzieckiem, oni giną bo wam chciało się pić.
@Lambo994: nie