Aktywne Wpisy

AXSIS +1
#gielda
Zamykasz wszystkie swoje obecne pozycje i możesz wybrać tylko jedną firmę, w którą włożysz cały kapitał. Która i dlaczego?
Zamykasz wszystkie swoje obecne pozycje i możesz wybrać tylko jedną firmę, w którą włożysz cały kapitał. Która i dlaczego?

MinisterKoryto +35
Najbardziej absurdalną rzeczą jaka się dzieje w piłce obecnie, to wystrzał formy Norwegów, Bodo za chwilę w ćwierćfinale LM z praktycznie samymi Norwegami, przecież chłopy jak się poukładają w reprze to rozjadą mistrzostwa XD
A jeszcze nie tak dawno Norwegia to była ekipa do klepania punktów xD
#mecz #pilkanozna
A jeszcze nie tak dawno Norwegia to była ekipa do klepania punktów xD
#mecz #pilkanozna

Do logowania i poruszania się po stronie używam Mechanize. Wyczytałem, że Mechanize automatycznie przechowuje ciasteczka. Apkę mam napisaną obiektowo i rzeczywiście w każdej klasie oddzielnie inicjowałem mechanize.browser() logując się ponownie. Wymyśliłem, że zaloguję się raz, a potem będę starał się utrzymać tę sesję przy życiu odwołując się do niej z każdego miejsca apki, o tak:
https://pastebin.com/0uwyMJLZ
Pytania:
1. Czy to w ogóle prawidłowe podejście?
2. Jeśli tak, to podpowiecie może sposób w jaki najlepiej by to było przetestować, zanim napiszę adminowi, że zmieniłem poprawiłem i żeby zdjął reCAPTCHE?
#python #programowanie #webscraping
1. Wg mojego ograniczonego doświadczenia prawidłowe (tzn sam bym zrobił tak samo/podobnie używając selenium), chociaż metoda login będzie próbowała zwrócić browser nawet jak będziesz miał błąd logowania i tutaj sie wywali całość.
Zastanowił bym się nad dodatkową klasa Browser gdzie ogarniesz logowanie, sprawdzanie czy dalej jesteś zalogowany czy nie, ewentualne ponowne logowanie w razie konieczności itp.
2. Puść skrypt na kilka godzin i zobacz czy sie wykrzaczy bez ponownego logowania