Aktywne Wpisy
PodniebnyMurzyn +339
Pół godziny temu moja dziewczyna strzeliła focha, bo ośmieliłem się zjeść śniadanie wtedy jak ona jeszcze spała, bo chciała zjeść razem ze mną, a nie osobno. A jak jej powiedziałem (trochę głośniej, ale normalnie bez żadnych wulgaryzmów czy patologii), że robi problem z niczego i mogłaby przestać się ciągle obrażać o byle g---o, to powiedziała, że krzyczę i wyszła ode mnie z mieszkania.
Czy wy k---a jesteście normalne? Jeśli związek ma polegać
Czy wy k---a jesteście normalne? Jeśli związek ma polegać
sijulejter +371
Jestem znowu na redukcji i pierwszy raz mam problem z obliczeniem odpowiedniej kaloryki dla siebie. Internetowe kalkulatory podpowiadają, że powinnam jeść 1745kcal dziennie, ale wydaje mi się, że to za mało przy moim trybie życia. Inaczej- w kalkulatorach mamy do wyboru stopień naszej aktywności w tygodniu- i tu właśnie są schody, bo nie wiem czy ja dużo ćwiczę czy nie.
Sprawa wygląda tak:
29 lat, 165cm, 63kg
Jeżdżę do pracy 5 razy w tygodniu rowerem 10km (czyli 20km dziennie)
Trzy-cztery razy w tygodniu biegam (2-3 treningi leciutkie po 30-40min i jeden bardziej wymagający ok. 1h-1.20h). Chce teraz dołożyć jeszcze basen, ale to tak 2 razy w tygodniu po 30-40min.
No i od miesiąca chodzę głodna, nie mogę przestać myśleć o jedzeniu, cały mój świat skupia się w tym momencie na tym żeby dotrwać jakoś do następnego posiłku.
Śledzę kalorie na MyFitnessPal i wg apki mam dobrze zbilansowaną dietę pod względem makro.
Co tu robić? Dodać trochę tych kalorii i obserwować czy d--a nie puchnie?( ͡° ʖ̯ ͡°)
#kiciochpyta
Na redukcji powinnaś być trochę głodna, ale jest wiele technik, które hamują głód. Możesz ograniczyć skok insulinowy, jedząc węgle na koniec posiłku, albo
Dzisiaj się fest zapchałam chlebem razowym z masłem orzechowym :D muszę jednak zwracać uwagę na indeks sytości. Wrzucę 1850kcal i będę obserwować wagę do następnego tygodnia.
@wykolejony żrę ok. 94-110g białka dziennie :c
Dlatego warto trzymać białko wysoko na redukcji, zwłaszcza w przypadku osób aktywnych.