Aktywne Wpisy

lskx +13
#raportzpanstwasrodka
Bardzo interesujące są szacunki @jackgadzinowski (na rycinie poniżej) na temat zarobków pato-kambo z youtube.
Pierwszy raz mamy na tagu ytbera z wielkimi zasięgami, którego szacunki i metody mogą być bliskie prawdy. Kambo - milionerzy nie ogarniają, że mamy na pokładzie srogiego zawodnika.
Socialblade możemy włożyć między bajki
Bardzo interesujące są szacunki @jackgadzinowski (na rycinie poniżej) na temat zarobków pato-kambo z youtube.
Pierwszy raz mamy na tagu ytbera z wielkimi zasięgami, którego szacunki i metody mogą być bliskie prawdy. Kambo - milionerzy nie ogarniają, że mamy na pokładzie srogiego zawodnika.
Socialblade możemy włożyć między bajki

źródło: Zrzut ekranu 2025-02-21 o 23.21.01
Pobierz
michalxd21 +22
Za każdym razem jak oglądam Ogniem i Mieczem łapię niesamowitego doła. Bo chociaż wiem że jest to film najsłabszy z całej trylogii, to jednak mam świadomość że dzisiaj coś takiego już nie ma prawa powstać. Polskie kino pod epoką komuny, rozkwitało, cechowało się niesamowitą wyobraźnią reżyserów, a jak powstawało coś wysokobudżetowego to było widać że jest to wysokobudżetowe, dzisiaj odpalisz wysokobudżetowe Czerwone Maki, i widzisz 3 czołgi na krzyż i mimo wszystko

źródło: image
Pobierz
mireczki jak korzystać z cukromierza? Mianowicie mam jakieś blg moszczu i brakuje jakiejś porcji cukru do prawidło ilości na dane wino. Jak wyliczyć ilość potrzebnego cukru do dodania? A także jak dodawać ten cukier skoro na wino stołowe ma mieć blg początkowe na poziomie 20, a sam cukier trzeba dodawać w porcjach? Oraz jak mierzyć czy jest prawidłowy cukier już w czasie fermentacji?
Gdy mój moszcz ma np. 10blg, a celuje w wino 13% blg musi być na poziomie 26-27 (wg tableki
https://svojskie.pl/tabelka-blg-przeliczenie-cukru-na-a-----l/ )
Więc by dodać te brakujące 13blg liczę sobie ilość cukru ze wzoru: [planowana ilość wina] L * [planowany procent alkoholu] % * 17,2g = [ilość cukru]