Aktywne Wpisy
snorli12 +96
Mam pytanie do osób co chodziły do #licbaza #studbaza w latach 90tych i na początku 2000s
Wtedy też młodzież się tak ubierała? Czy to całkiem nowy styl? Bo mi się wydaje, że wtedy też była taka moda. Ktoś wytłumaczy skąd to się wzięło? Bo jakby ktoś się tak ubrał w 2014 roku uznaliby go za bezdomnego albo za lumpa
Mam wrażenie, że to się zaczęło jakoś w 2020 roku
#pytanie #pytaniedoeksperta #
Wtedy też młodzież się tak ubierała? Czy to całkiem nowy styl? Bo mi się wydaje, że wtedy też była taka moda. Ktoś wytłumaczy skąd to się wzięło? Bo jakby ktoś się tak ubrał w 2014 roku uznaliby go za bezdomnego albo za lumpa
Mam wrażenie, że to się zaczęło jakoś w 2020 roku
#pytanie #pytaniedoeksperta #
Kopyto96 +858
Dlaczego w Polsce kebab jest droższy niż w Niemczech?
Dlaczego w Polsce espresso koszutje więcej niż we Włoszech?
Dlaczego w Polsce zapłacimy za ramen więcej niż w Japonii?
Dlaczego ceny nieruchomości są często droższe niż na zachodzie?
Dlaczego w Polsce burger nie jest tańszy niż w USA?
Dlaczego wakacje w polskich kurortach są droższe niż w Hiszpańskich? XDDD (odlicz lot i policz all inclusive w Hiszpanii versus we Władysławowie w 3/4 gwiazdkowym
Dlaczego w Polsce espresso koszutje więcej niż we Włoszech?
Dlaczego w Polsce zapłacimy za ramen więcej niż w Japonii?
Dlaczego ceny nieruchomości są często droższe niż na zachodzie?
Dlaczego w Polsce burger nie jest tańszy niż w USA?
Dlaczego wakacje w polskich kurortach są droższe niż w Hiszpańskich? XDDD (odlicz lot i policz all inclusive w Hiszpanii versus we Władysławowie w 3/4 gwiazdkowym
mireczki jak korzystać z cukromierza? Mianowicie mam jakieś blg moszczu i brakuje jakiejś porcji cukru do prawidło ilości na dane wino. Jak wyliczyć ilość potrzebnego cukru do dodania? A także jak dodawać ten cukier skoro na wino stołowe ma mieć blg początkowe na poziomie 20, a sam cukier trzeba dodawać w porcjach? Oraz jak mierzyć czy jest prawidłowy cukier już w czasie fermentacji?
Gdy mój moszcz ma np. 10blg, a celuje w wino 13% blg musi być na poziomie 26-27 (wg tableki
https://svojskie.pl/tabelka-blg-przeliczenie-cukru-na-alkohol/ )
Więc by dodać te brakujące 13blg liczę sobie ilość cukru ze wzoru: [planowana ilość wina] L * [planowany procent alkoholu] % * 17,2g = [ilość cukru] gr
Te 17