Aktywne Wpisy
szczurek_87 +151
mickpl +200
Podatek od pustostanów byłby wybitnie efektywny i ściągalny. Tak, może w latach 90 przechodziłby jakieś przekręty z fikcyjnym najmem na szwagra, ale dzisiaj to będzie margines. Wszystko jest zelektronizowane, przepływ informacji błyskawiczny. Urzędy zaraz miałby patenty typowania oszustów po pomiarach liczników wody czy czymś w tym stylu.
Efekt wprowadzenia oceniam na mrożący. Ceny najmu by poleciały iście na pysk, a coś takiego jak rentierka by się w Polsce zwyczajnie skończyło.
#nieruchomosci
Efekt wprowadzenia oceniam na mrożący. Ceny najmu by poleciały iście na pysk, a coś takiego jak rentierka by się w Polsce zwyczajnie skończyło.
#nieruchomosci
#antynatalizm
Childfree - jak najbardziej ok i normalne podejście, nie chcesz mieć dzieci to nie I spoko xD
Antynatalizm - jedno wielkie s----------e
A, że czasami migną mi takie bzdury? Cóż... Życie xD. Nie dodaje wszystkich tagów masowo na czarno, bo zobaczę jeden głupi wpis raz na miesiąc.
@Zbiersk: masz racje
XD
Komentarz usunięty przez moderatora
Umrze no i?
@yahoomlody: czego nie rozumiesz w antynataliźmie że tak po nim ciśniesz? może jestem w stanie ci wyjaśnić to czego się boisz, lub to czego sobie przez lata życia nie przepracowałeś?
I jak antynataliście powiesz, że jego argument można łatwo zrównoważyć argumentem, że może się dziecku przydarzać też coś dobrego to nie umie na to odpowiedzieć rzeczowo. Bo się nie da, bo antynatalizm jest słabą filozofią.
@zielonzielon: Człowiekowi który nie istnieje nie może się wydarzyć nic dobrego ani nic złego, nie tworząc danego człowieka nie pozbawiamy go niczego, tylko działamy przeciw temu żeby mógł doświadczyć katorg życiowych, dobre rzeczy nie są ważne bo one nikomu nie są potrzebne przed zaistnieniem, piszemy o człowieku, który nie istnieje, więc nie możesz zrównoważyć, możesz powołać człowieka i wmówić mu że żyje bo tobie się spodobało i że to życie jest fajne, pytanie tylko czy on tak jak i ja i inni nataliści sam nie zobaczy na oczy że zrobiłeś mu krzywdę i to życie nie było mu do niczego potrzebne
Także odpowiedziałem rzeczowo, nie wrzucaj wszystkich antynatalistów do jednego
Ja doceniam próby przekonania mnie, ale nie wołaj mnie już wiecej, nie dowiem się tutaj wiecej niż wiem o