Wpis z mikrobloga

Jakie wymagania sprzętowe powinien spełniać komputer tylko do filmów i YouTube? Chce przy jak najmniejszym koszcie podłączyć się do taniego chińskiego projektora, na którym obecnie czasem oglądam filmy. Mam dysk, musi być wyjście HDMI, karta sieciowa USB lub wbudowane wifi wchodzi w grę, nie mam jak podłączyć kabla.
#komputery #pytanie #pytaniedoeksperta
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Szatan_Krol_Ciemnosci: Stan współczesnych aplikacji webowych i desktopowych to tragedia. Jeszcze 10-15 lat temu to PC do neta i filmów to było byle co z integrą na pokładzie, a teraz żeby przeglądać swobodnie YT, FB czy nawet mirko trzeba mieć kompa jak do gier, bo n------e tysiące frameworków w tych aplikacjach, że za chwilę masz zużycie proca i GPU na poziomie 80% przy ładowaniu home page.
Ehh tak musiałem się wygadać.
  • Odpowiedz
@Szatan_Krol_Ciemnosci: Weź w takim razie poleasingowego Della. Jak chcesz ze wszystkim (w10) to np.:
https://allegro.pl/oferta/tani-komputer-dell-5050-sff-i5-6-gen-16gb-256gb-m-2-nvme-hdmi-win10-15296266721

To jest więcej, niż potrzebujesz, ale odpalisz wszystko i się nie będzie dławił, dyski dodatkowe zmieścisz itp. Dałem tu z i5-6500. Starszych generacji chyba już nie warto, lepsza byłaby i5 8-gen, bo 6 rdzeni i bez gluta, ale to kosztuje sporo więcej.

Wada, że to ciągnie ok. 50 W na pulpicie. Jak chcesz tu poszukać
  • Odpowiedz