Jako, że chce zwiększać ilości sałaty w diecie i chce urozmaicać trochę jej smak zacząłem ostatnio kupować sosy zero. Niestety żeby coś tego smaku było to na taką kilogramową miskę warzyw jaką jadam to trzeba przynajmniej pół butelki wlać. A że ceny są z kosmosu bo po 300g takich sosów kosztuje po 25 zł to postanowiłem zrobić sobie samemu.
Woda, ocet, przyprawy, czosnek, guma guar i błonnik bambusowy do zagęszczenia. Jeszcze dałem troszkę jogurtu i erytrytolu dla smaku. Kalorii tyle co nic, cena za cały 1,5l kielich to jakieś grosze a do tego mogę robić takie smaki jakie sobie wymarzę. Polecam.
@krucjan: Wincyj tych warzyw, a nie tylko sałata :P Ja wrzucam szpinak, jarmuż, seler naciowy, natka, marchewka, pietruszka, owoc do dosłodzenia i syrop klonowy/miód/agawa/erytrytol.
A że ceny są z kosmosu bo po 300g takich sosów kosztuje po 25 zł to postanowiłem zrobić sobie samemu.
Woda, ocet, przyprawy, czosnek, guma guar i błonnik bambusowy do zagęszczenia. Jeszcze dałem troszkę jogurtu i erytrytolu dla smaku. Kalorii tyle co nic, cena za cały 1,5l kielich to jakieś grosze a do tego mogę robić takie smaki jakie sobie wymarzę. Polecam.
#gotujzwykopem #jedzenie