Mimo meldunku w PL nie należał mi się program BK2% pomimo spełniania wszelkich innych warunków poza umową o pracę w Polsce. Ale spokojnie Ukrainiec czy inny obcokrajowiec mógł z niego korzystać, wystarczyło, że miał etat gdzieś w Polsce, choćby od kilku dni. To samo jest pewnie w tuskowym genialnym planie dofinansowania deweloperów. Jak jeszcze raz usłyszę, że rząd chce powrotu Polaków z obczyzny to sprzedam mu liścia. Depolonizacja Polski trwa w najlepsze, szkoły mundurowe wraz z uczelniami już pękają w szwach od obcokrajowców. Jako Polak na emigracji jestem wart mniej dla ojczyzny niż Ukrainiec który wczoraj przekroczył granice PL-UA, pomimo że kształciłem się i pracowałem większość życia w polskim systemie. Coraz trudniej myśleć o Polsce jak o domu. #emigracja #nieruchomosci
@troglodyta_erudyta: jakbyś czytał ze zrozumieniem to dowiedzialbyś się, że WIĘKSZOŚĆ ŻYCIA pracowałem i odprowadzałem podatki w Polsce. Mało tego nadal zostawiam tam niemało kasy za każdym zjazdem. A mimo to kolejne rządy spisują mnie na straty i nie żalę się, a stwierdzam fakt. Ukrainiec który wczoraj przyjechał wedle zapisów programów dopłat do deweloperów jest sponsorowany z podatków Polaków, także z moich. Mimo mojej absurdalnej chęci powrotu na stałe do Polski
@nO-C34 ukrainiec który przyjechał i mieszka w polsce odprowadza podatki, dokłada się do systemu ubezpieczeniowego, konsumuje lokalnie wytworzone dobra, a my przepijamy trochę pieniędzy w lokalach jak przyjeżdżamy na święta. Dla mnie to normalna kolej rzeczy, kraj ma nas w dupie tak samo jak my mamy w dupie kraj wyprowadzając się za granicę.
@nO-C34 nie dokładasz się do systemu w podatkach/ZUS to niby dlaczego miałbyś korzystać z systemu? No właśnie dobrze że nie możesz kupić, bo mając prace za granicą miałbyś przewagę finansową nad lokalsami którzy tutaj jebią na system i też ciężko im kupić. To że płaciłeś tu podatki kiedyś nic nie znaczy bo się wylogowałeś, trzeba było kupować zanim zacząleś pracować za granicą.
Jako Polak na emigracji jestem wart mniej dla ojczyzny niż Ukrainiec który wczoraj przekroczył granice PL-UA
@nO-C34: jesteś doskonałym przykładem że polak z polski wyjdzie ale polska z polaka nigdy. Ja mieszkam w Niemczech już od prawie dekady, w Polsce kupiłem mieszkanie w 2013 i normalnie bez przeszkód je spłacam. Wcale nie czuję się gorszy od Polaków czy Ukraińców w Polsce, ale jako że jestem rezydentem podatkowym w Niemczech i
@nO-C34: sory ale jeśli mieszkasz i pracujesz za granicą to naprawdę jesteś dla Polski mniej wart niż Ukrainiec pracujący tutaj. W dodatku sam piszesz że wykształciłes się w Polsce i wyjechałeś czyli Państwo na Ciebie wyłożyło a teraz uciekłeś.
@nO-C34: Nie wiem gdzie wyjechałeś, ale jak tak dalej pójdzie, to w cenie komunistycznego mieszkania w powiatowym, będzie można kupić mały domek w np: Szwecji.
#emigracja #nieruchomosci
źródło: chuje
PobierzTo tylko powinno Cię utwierdzić w przekonaniu, że nie ma do czego wracać.
Mimo mojej absurdalnej chęci powrotu na stałe do Polski
No właśnie dobrze że nie możesz kupić, bo mając prace za granicą miałbyś przewagę finansową nad lokalsami którzy tutaj jebią na system i też ciężko im kupić. To że płaciłeś tu podatki kiedyś nic nie znaczy bo się wylogowałeś, trzeba było kupować zanim zacząleś pracować za granicą.
@nO-C34: meldunek nie nadaje ci żadnych praw
@nO-C34: jesteś doskonałym przykładem że polak z polski wyjdzie ale polska z polaka nigdy. Ja mieszkam w Niemczech już od prawie dekady, w Polsce kupiłem mieszkanie w 2013 i normalnie bez przeszkód je spłacam. Wcale nie czuję się gorszy od Polaków czy Ukraińców w Polsce, ale jako że jestem rezydentem podatkowym w Niemczech i