Wpis z mikrobloga

Mimo meldunku w PL nie należał mi się program BK2% pomimo spełniania wszelkich innych warunków poza umową o pracę w Polsce. Ale spokojnie Ukrainiec czy inny obcokrajowiec mógł z niego korzystać, wystarczyło, że miał etat gdzieś w Polsce, choćby od kilku dni. To samo jest pewnie w tuskowym genialnym planie dofinansowania deweloperów. Jak jeszcze raz usłyszę, że rząd chce powrotu Polaków z obczyzny to sprzedam mu liścia. Depolonizacja Polski trwa w najlepsze, szkoły mundurowe wraz z uczelniami już pękają w szwach od obcokrajowców. Jako Polak na emigracji jestem wart mniej dla ojczyzny niż Ukrainiec który wczoraj przekroczył granice PL-UA, pomimo że kształciłem się i pracowałem większość życia w polskim systemie. Coraz trudniej myśleć o Polsce jak o domu.
#emigracja #nieruchomosci
nO-C34 - Mimo meldunku w PL nie należał mi się program BK2% pomimo spełniania wszelki...

źródło: chuje

Pobierz
  • 32
  • Odpowiedz
jako że jesteś zbyt głupi żeby zrozumieć co sam napisałeś to Ci wypunktuję. "możesz z niego skorzystać jako że jesteś obywatelem UE".

Wyraźnie pytałem o ludzi spoza UE

@nO-C34: Do obu programów kwalifikują się wszyscy z prawem pobytu w danym kraju - Ukraińcy też są takimi osobami od czasu wybuchu wojny. Jeszcze coś?

bo do tej organizacji to ja się dorzucam od pierwszego dnia pracy niezależnie gdzie pracowałem czy w Polsce,
  • Odpowiedz
  • 0
@PfefferWerfer: powodzenia z ubieganiem się o kredyt hipoteczny z prawem pobytu tymczasowego w de lub nl XD

G.... mnie to obchodzi czy Polska jest w uproszczeniu na dodatnim czy ujemnym bilansie w UE. Jest zobowiazona umowami szkoda czasu na wymienianie wszystkiego mają swoje dobre i złe strony, dobra jest taka jak sam wymieniłeś łatwość w przemieszczaniu i osiedlaniu się w krajach wspólnoty.

Pokarz punkt w konwencji genewskiej odnoście udzielania kredytów hipotecznych
  • Odpowiedz
powodzenia z ubieganiem się o kredyt hipoteczny z prawem pobytu tymczasowego XD

@nO-C34: Próbowałeś? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

G.... mnie to obchodzi czy Polska jest w uproszczeniu na dodatnim czy ujemnym bilansie w UE. Jest zobowiazona umowami szkoda czasu na wymienianie wszystkiego mają swoje dobre i złe strony, dobra jest taka jak sam wymieniłeś łatwość w przemieszczaniu i osiedlaniu się w krajach wspólnoty.

A Polska jest zobowiązana
  • Odpowiedz
  • 0
@PfefferWerfer: szkoda już mi na ciebie czasu, na rzeczowe argumenty odpowiadasz nieświadomie lub świadomie w sposób niezwiązany z tematem. Masz najwyraźniej problemy ze zrozumieniem tego co sam tutaj wypisujesz. Już wolę robić błędy w pisowni niż myśleć tak wąsko jak ty, pomijając fakty najwyraźniej w swojej podświadomości.
  • Odpowiedz
@nO-C34 dla mnie nie jestes wart mniej niż przecietny ukrainiec w polsce

Jestes wart jeszcze mniej bo na emigracji nie placisz zusu i podatkow. A przyjezdzasz tu do dentysty i zrobic okulary xD biedaki emigracyjne polskie ech z wami to zawsze to samo
  • Odpowiedz
@nO-C34: japa tam, nie mieszaj się w nasze sprawy, nie nasza wina że nie umiesz sobie ogarnąć normalnego meldunku tam gdzie pracujesz i kombinujesz z jakimiś dziwnymi szemranymi rozwiązaniami
  • Odpowiedz
@PfefferWerfer: XD, W jaki sposób tak samo?, Polak w niemczech/holandi też do lekarza wchodzi przed Niemcem? Dostaje dopłaty do kredytów na warunkach takich jak rodowity Niemiec? Na co ten niemiec ma szczekać że ma robola za 1/2 darmo?
  • Odpowiedz
Polak w niemczech/holandi też do lekarza wchodzi przed Niemcem?

@JackobC: Żaden imigrant nie wchodzi w Polsce przed Polakiem, jest normalna kolejka. Możesz mi wskazać ustawowy priorytet ich obsługi.

Dostaje dopłaty do kredytów na warunkach takich jak rodowity Niemiec?

Tak.

Na co ten niemiec ma szczekać że ma robola za 1/2 darmo?

Na to samo co Polacy atakujący Ukraińców - szef firmy się cieszy , a robolstwo krzyczy że zabieramy pracę, zaniżamy
  • Odpowiedz