Aktywne Wpisy
mirko_anonim +120
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Usunąłem tu konto, więc nie wrzucę znaleziska, ale dla tematów demograficznych poświęcam się i wrzucam z anonima. Zanosi się, że na 2024 Polska będzie miała najgorszą dzietność w Europie. Obecnie jest to 1.1 jak widać. Ciekawe kiedy TFR tgeo narodu spadnie poniżej 1.0, może jak dopompujemy deweloperom to się polepszy?
#nieruchomosci #demografia #ekonomia
────────────────
Usunąłem tu konto, więc nie wrzucę znaleziska, ale dla tematów demograficznych poświęcam się i wrzucam z anonima. Zanosi się, że na 2024 Polska będzie miała najgorszą dzietność w Europie. Obecnie jest to 1.1 jak widać. Ciekawe kiedy TFR tgeo narodu spadnie poniżej 1.0, może jak dopompujemy deweloperom to się polepszy?
#nieruchomosci #demografia #ekonomia
────────────────
NiemrawySasiad +106
Prawo do darmowych badań DNA przy porodzie - dla każdego ojca bez jakiejkolwiek i kogokolwiek zgody (anonimowe na żądanie) również na tak.
Warto poruszyć ten temat bo to prawo każdego mężczyzny.
#polska #europa #polityka #zycie #rodzina #dzieci
Docelowo chciałbym również aborcji prawnej dla mężczyzn.
Skoro kobieta niegotowa do tego aby być matką ma mieć możliwość aby zrezygnować z macierzyństwa, to analogiczne prawo powinno dotyczyć ojca.
PS
aha, no i jeszcze #niepopularnaopinia bo dotycząca praw kobiet.
Wazektomia na życzenie jest dozwolona ale analogiczny zabieg dla kobiet, sterylizacja na życzenie jest zabroniona i karana. Z jakiej paki?
Każdy człowiek powinien mieć prawo do tego zabiegu, kobiety też.
@thorgoth: Z tego co słyszałem, że w przypadku mężczyzn łatwiej odwrócić proces, gdzie u kobiet jest to permanentne + mocniej rozstraja hormonalnie u kobiet taki zabieg.