Jedna z dwóch aptek Polsce, która rzekomo posiada lek #elvanse (amfetamina) znajduje sie w Krakowie. Wie ktoś czy ten lek jest serio zarejestrowany w naszym kraju? Zastanawia mnie czy gdybym poprosił psychiatrę o recepte to byłby mi w stanie przepisać (tak mam adhd, fizycznie, czy ma w ogóle możliwość) wedlug tej strony to "lek na receptę do zastrzeżonego stosowania" #adhd #leki #narkotykizawszespoko #medikinet
@soshiu no to może zapytaj się psychiatry który cię prowadzi, a nie na wykopie. Zresztą skoro medi działa to po co kombinujesz? Choć ponoc elva dziala dłużej niż medi i nie jest tak kapryśna jak ten gagatek
@zielony_goblin: nie przestaje mnie to dziwić, że w Polsce aż tak bardzo jak w lesie? Taki Adderall to jeden z najpopularniejszych leków w USA a w Polsce nie jest w ogóle dostepny. Mimo, że w wielu krajach europejskich tak
@soshiu chłopie, żeby medi kupić trzeba #!$%@? pół kraju zjechać XD a ty o adreallu. Zresztą i tak wszyscy wyłożyli lache na adhdowcow choćby przez brak refundacji leków jakbyśmy nie mieli dość #!$%@? życia przez ADHD
@zielony_goblin: masz racje z tym Medikinetem xd mi sie udało ostatnio jakimś cudem 3 opak medi zgarnąć w jednej z krakowskich aptek. Musisz śledzić na ktomalek.pl Może sytuacja sie naprawi niedługo. Teraz wszedl Symkinet MR. On też ma metylofenidat w skladzie ale nie jest zamiennikiem bo ma jakieś inne uwalnianie jeszcze.
@soshiu: dlatego pytam jaki preparat bierze kolega wyżej, plus sugeruje prosić psychiatrę i ten zwykły metylofenidat co rozwiąże problemy z dostępnością
@Jakis_Leszek: zgadzam sie wogle ciekawa sytuacja na marginesie tak z tym elvanse (to jest amfetamina) nwm czy kojarzysz. Dostepny w 2 aptekach jest xdd ciekawe czemu tylko w tych i czy do kupienia normalnie. Zastanawiam sie bo w Krk mieszkam i akurat tu jest niby
@soshiu: wiem , że jest taki lek i jak masz spoko psychiatrę to zapytaj czy Ci wypisze raz receptę zamiast mph to sobie sprawdzisz jak działa. Ja nie testowałem ale może zapytam kiedyś
@Jakis_Leszek: w sumie zaczalem metylo brac dopiero cr 20 mg wiec ciezko stwierdzić narazie, subtelnie dziala narazie. Ale mniej mysli natretnych i wiekszy spokój jest.
@soshiu: no noxD Tylko rób sobie przerwy w dni gdy masz lżejszy dzień albo w weekend bo bez tego szybko przestanie działać jak powinien i będziesz musiał brać większą dawkę
Ehh, 37lat i chyba kryzys wieku średniego mnie dopadł. Dla hejterów mieszkam w Norwegii i tutaj są ładowarki ;-) #chwalesie #tesla #samochody oczywiście long range z 4x4
No co Ty? Gdzie Ty mieszkasz, albo jakie medikinety kupujesz, że problemiki są?
U mnie zawsze dostępny w konkretnej aptece, a w inny zazwyczaj brak
U mnie od ponad roku w dużym mieście kupiłem bez problemu tego samego dnia kiedy dostałem receptę. Mowa. Klasycznym mph
Bo nie wiem czy zauważyłeś ale ja wcale nie pytałem jak mph działa na CiebiexD
Tylko rób sobie przerwy w dni gdy masz lżejszy dzień albo w weekend bo bez tego szybko przestanie działać jak powinien i będziesz musiał brać większą dawkę
Ale brałem klasyczny nie cr. Zaczynałem od 10-15 do 40mg i było bardzo fajnie