Wpis z mikrobloga

Co jest w sumie z Wrocławiem nie tak, że tak narzekacie?

Byłam ostatnio i na mnie robi wrażenie ogrom biurowców/nowych budynków. Ta zabudowa jest inna niż np. w Poznań, ma sie wrażenie, że Wrocław to ciągła stolica biurowców, którzy wyglądają serio nowocześnie. W poznaniu tego nie mamy, mamy może z 4 biurowce oddalone od siebie.

#wroclaw #wybory
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

W poznaniu tego nie mamy, mamy może z 4 biurowce oddalone od siebie.

@jmuhha: może i nie ma biurowców, ale są za to :
- przerośnięte galerie handlowe, w których szaleją gangi małolatów,
- sypiąca się Arena, którą zamiast zburzyć i zbudować porządną nowoczesną halę, to planuje się jakiś mega kosztowny remont
- niefunkcjonalny dworzec kolejowy z
  • Odpowiedz
@koala667: ja jestem mieszkańcem Wrocławia i nie przeszkadzają mi ani cyganie ani Ukraińcy, za to przeszkadzają mi ludzie którzy się p-----------e na głowę
  • Odpowiedz
@leeaxe: Nie no cyganie to przecież żaden problem xd weź może zapytaj się ludzi na Brochowie jakie mieli z nimi cyrki albo co się przez lata działo w okolicach Pomorskiej.

Co do Ukraińców. Niech sobie żyją w mieście. Tylko niech ktoś weźmie pod uwagę, że przy takiej demografii miasta mogą się pojawiać problemy, a sami Ukraincy których znam zaczynają narzekać na swoich krajan, że im wstyd przynoszą i języka nie
  • Odpowiedz
@Darth_Gohan: Aktualni Cyganie sporządnieli i nie robią już burd, w mojej okolicy / wschodnia część Nadodrza / jest ich sporo i nikomu nie przeszkadzają, ofc czasem się wdają w jakieś lokalne porachunki np. jakiś czas temu wszystkie auta Cyganów w okolicy były rano obrzucane jajkami xD ale generalnie jest spokój. W weekendy biesiadują w parku Staszica
  • Odpowiedz
@leeaxe: No to chyba pamiętasz co się działo na Brochowie przez lata z cyganami? Jak się pozmieniao dopiero jak TBSy się pojawiły?

Do tego dalej nie jest idealnie.

@kyloe Jak ktoś pamięta jak było kiedyś to owszem sporządnieli. Natomiast mówię zwyczajnie o tym ile czasu to zajęło. Problemy z dzieicakami i rożami na rynku też się dalej nie skończyły niestety.
Tak samo jak się poszuka popatrzy to też jest
  • Odpowiedz
@Darth_Gohan: no czyli ogólnie jest coraz lepiej a nie gorzej. Więc skąd ta nadmierne zainteresowanie Ukraińcami / cyganami? Już prędzej Polak ci radio z-----e albo katalizator wytnie z samochodu. Ukrainiec będzie się bał deportacji i wcielenia do woja, a cyganie to jak sam zauważasz, że już jest lepiej. Więc nie rozumiem, czy to paranoja Twoja czy co
  • Odpowiedz
@leeaxe:

no czyli ogólnie jest coraz lepiej a nie gorzej. Więc skąd ta nadmierne zainteresowanie Ukraińcami / cyganami?

Bo cyganie dalej robią takie same wały jak robili tylko sprytniej. Ta najgorsza część już nie lata z siekierą po Brochowie bo siedzi już w więzieniu. To tak jak teraz na trójkącie jest bezpieczniej bo tych najgorszych asów już nie ma. Czy to oznacza, że na trójkącie jest znacznie lepiej? No tak nie do końca bo dalej potrafią drzeć mordę po nocy, a okolica jest paskudna po
  • Odpowiedz